ΠΑΣΟΚ Μεγάρων-Ν. Περάμου: «Κυβερνητικές υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια»

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ΔΗΜΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Μεγάρων-Νέας Περάμου:

«Τα έργα που έμειναν στα λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν επισκέφθηκε τα Μέγαρα αποδεικνύουν:

– Ποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών αυτού του τόπου.

– Ποιοι υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

– Ποιοι χρεοκοπούν τους ανθρώπους της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ο Πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της φίλα προσκείμενης περιφέρειας τότε υπόσχονταν στους πολίτες του Δήμου Μεγάρων:

– Αναβάθμιση του ΕΣΥ: Υπόσχονταν στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με γιατρούς και νοσηλευτές με νέες ειδικότητες, νέο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και μέριμνα για την ασφάλεια του Κέντρου.

– Στήριξη του τομέα της πρωτογενούς παραγωγής: Βεβαίωναν για χαμηλό ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις μέσω ενεργειακών κοινοτήτων. Υπόσχονταν ευκολότερη πρόσβαση χρηματοδότησης των επιχειρήσεων τους. Έταζαν, φθηνά καύσιμα για αγρότες και παραγωγούς.

– Για την ασφάλεια των κατοίκων: Ενίσχυση και περαιτέρο στελέχωση του Α.Τ Μεγάρων με εξειδικευμένο προσωπικό. Βλέψεις για νέα Α.Τ στην Κινέτα – Νέα Πέραμο.

– Πολιτική Προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, νέα οδοποιητικά έργα: Υπόσχονταν έναν θωρακισμένο αντιπλημμυρικά Δήμο, εξήγγειλαν τον δρόμο του Αλεποχωρίου, τον παράδρομο της εθνικής από Ναυπηγεία Ελευσίνας για Μέγαρα, νέα οδοποιητικά έργα… .

– Ακρίβεια-Ενέργεια: Ανακοίνωσαν, χαμηλή τιμή κιλοβατώρας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Βεβαίωναν ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά τροφίμων για πάταξη της αισχροκέρδειας.

Τι από όσα υποσχέθηκαν, έγινε πράξη;

-Υποβάθμιση αντί αναβάθμισης του ΕΣΥ: Καμία νέα πρόσληψη ιατρού ή νοσηλευτή για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Καμία μέριμνα για την ασφάλεια του Κέντρου και νέος εξοπλισμός. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια νόμου αποφασίζει η υγεία να είναι προνόμιο όσων μπορούν να πληρώσουν.

– Καμία στήριξη του τομέα πρωτογενούς παραγωγής: Δεν είναι δυνατόν ενεργειακές κοινότητες να υλοποιηθούν από ένα απαρχαιωμένο δίκτυο όπως αυτό της χώρας μας. Μόνο το 4% των επιχειρήσεων έχει πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης βάση των προϋποθέσεων. Οριακή μείωση στα καύσιμα για τους αγρότες με σύντομη ημερομηνία λήξης.

– Η ασφάλεια συνεπάγεται σε ανασφάλεια με κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το Α.Τ Μεγάρων τελικά δεν στελεχώθηκε με νέο προσωπικό στον δεύτερο σε έκταση Δήμο της χώρας. Νέα τμήματα δεν επανδρώθηκαν για Κινέτα, Νέα Πέραμο. Η ανασφάλεια των πολιτών της χώρας στον υψηλότερο δείκτη της τελευταίας δεκαετίας.

– Πολιτική Προστασία – Έργο περιφέρειας: Ο Δήμος μόνο θωρακισμένος αντιπλημμυρικά δεν είναι εφόσον ακόμα και σήμερα σε τέσσερα ρέματα του Μαυρατζά, της Αγ. Παρασκευής, της Καμάρας και του Γιώργη, δεν έχει καν αρχίσει κανένα έργο, στη Κινέτα, κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει μετά τις καταστροφικές φωτιές υλοποιηθεί. Ο δρόμος του Αλεποχωρίου και ο περιφερειακός Ναυπηγείων Ελευσίνας-Μεγάρων έχουν εξαγγελθεί από το 2019 υπάρχουν οι μελέτες στο συρτάρι, ο φορολογούμενος πολίτης δεν τα έχει δει ακόμα όπως και πολλά άλλα έργα.

– Ακρίβεια-Ενέργεια: Η τιμή της κιλοβατώρας όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά 70% από την ήδη αυξημένη, επιχειρήσεις και μαγαζιά βάζουν λουκέτο καθημερινά λόγο της πανάκριβης ενέργειας.
Ο ελεγκτικός μηχανισμός για πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά τροφίμων αντικαταστάθηκε από την επιστολή στη Κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ συνάδελφοι του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη αποφάσισαν αντί για επιστολές να αφαιρέσουν τις άδειες των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν εις βάρος των λαών τους.

Η αναξιοπιστία του Πρωθυπουργού της χώρας και των εκπροσώπων της κυβέρνησης, κρίνεται επικίνδυνη για τους πολίτες και τον τόπο.

Σε αυτές τις εκλογές στέλνουμε μήνυμα Αλλαγής.

Αξίζουμε και μπορούμε περισσότερα».

Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Μεγάρων – Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button