ΠΑΣΟΚ Δ. Αττικής: «Έχουμε χρέος να δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες»

Δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής αναφέρει σχετικά με το θέμα πλειστηριασμών των ακινήτων: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα, που το 2010 ξεπερνώντας τις σκληρές πιέσεις που ασκούσε η Τρόικα εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων, διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα δεσμεύεται ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, ως κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα στα FUNDS και η Νέα Δημοκρατία ακολούθως κατάργησε εντελώς το πλαίσιο προστασίας.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα στα FUNDS και η Νέα Δημοκρατία στη συνέχεια κατάργησε εντελώς το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας! Πλέον και μετά από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς, σε μια περίοδο όπου ήδη η κοινωνία πληρώνει ακριβά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε εκ νέου τροπολογία στη Βουλή ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ επαναφέροντας το νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια.

Για να μπει τέλος στην ασυδοσία των εταιρειών διαχείρισης δανείων και να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη διεκδικούμε:

Την προστασία της αγροτικής γης και καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες και 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με «κούρεμα» οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν και να ψηφίσουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Είναι πράξη ευθύνης απέναντι στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους!

Γιατί έχουμε χρέος να δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες, που δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button