Παρουσίαση διαφημιστικού βίντεο και φυλλαδίου με θέμα τα Μέγαρα

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 25/7/2013 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με θέμα την παρουσίαση δύο διαφημιστικών οπτικοακουστικών σποτ και ενός πληροφοριακού εντύπου για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεγαρέων. Τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν να γνωμοδοτήσουν, κατ’ αρχήν, επί των προϊόντων προβολής ώστε σύντομα αυτά να τεθούν πρωτίστως στην διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού προς χρήση σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις καθώς και σε διαφημιστικές εκστρατείες διαφήμισης της χώρας.

 

Την παραγωγή του υλικού παρήγγειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κλεάνθης Βαρελάς σε γνωστή διαφημιστική εταιρεία των Μεγάρων σε ειδικά προσιτές τιμές, πολύ χαμηλότερες από προηγούμενες παραγωγές, οι οποίες κόστισαν στον Δήμο πολλές χιλιάδες ευρώ.

 

Το πρώτο video διάρκειας 4 λεπτών προβάλλει ιστορικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς χώρους, εν δυνάμει τόπους επίσκεψης.

 

Το δεύτερο video, διάρκειας 3 λεπτών, χαρακτηρίζεται από νεανικό, πολύχρωμο κλίμα, πολλή κίνηση και δίδει έμφαση στην προβολή των τουριστικών προορισμών της περιοχής. Συμπεριλαμβάνει παραλίες, χώρους εστίασης και διασκέδασης.

 

Το φυλλάδιο προσφέρει γενική παρουσίαση η οποία περιλαμβάνει σειρά χώρων αξιόλογου τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

Και τα τρία προϊόντα έχουν παραχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου Τουρισμού αφού είναι ανάγκη να πληρούν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να συμπεριληφθούν στο διαφημιστικό ρεπερτόριο του Υπουργείου. Χαρακτηρίζονται από σύγχρονες πρακτικές λήψης και παρουσίασης ενώ τα video έχουν γυριστεί με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για παραγωγή του καλύτερου, τεχνικά, αποτελέσματος.

 

Παρουσιάζοντας το υλικό, ο κ. Βαρελάς, επεσήμανε την ανάγκη της ύπαρξής του προκειμένου να επωφεληθεί η πόλη των Μεγάρων από τις πολιτικές του Υπουργείου Τουρισμού οι οποίες μπορούν να θέσουν τα Μέγαρα στον τουριστικό χάρτη της χώρας. Ο διαχωρισμός των σποτ έγινε με στόχο την ύπαρξη ελκυστικού υλικού τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και κατά την διάρκεια άλλων εποχών.

 

«Είναι ανάγκη», τόνισε ο Πρόεδρος, «η πόλη μας να αποτελέσει πλέον μια τουριστική οντότητα και να γίνει επιλέξιμος προορισμός Ελλήνων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και στη συνέχεια αλλοδαπών τουριστών». Ήδη ο κ. Βαρελάς βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

 

Ευμενή σχόλια αλλά και εποικοδομητικές παρατηρήσεις έκανε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης ο οποίος και επανέλαβε το αταλάντευτο ενδιαφέρον του για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της πόλης.

 

Στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκαν και τα μέλη της Επιτροπής οι οποίοι αφού διατύπωσαν τα σχόλιά τους, θα αναμένουν την διαφημιστική εταιρεία να θέσει στη διάθεσή τους τις νέες εκδοχές των προϊόντων σύμφωνα με τις οδηγίες τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button