Παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στα Μέγαρα προτείνει και ο Βουλευτής κ. Θανάσης Μπούρας

Ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και πρώην Υπουργός κ Θανάσης Μπούρας κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο με αφορμή έγγραφο του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη με θέμα την ανάγκη παραμονής του Υποθηκοφυλακείου στην πόλη των Μεγάρων.

 

Στην Ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο κ Μπούρας αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Μεγαρέων με ενημέρωσε για τη φημολογούμενη απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από το Δήμο.

 

Ο Δήμος Μεγάρων είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, με πολύ μεγάλη  έκταση και πολλές Δημοτικές ενότητες όπως η Νέα Πέραμος, Κινέττα, Αλεποχώρι κ.α. σε απόσταση μεταξύ τους. Αποτελεί το Δήμο με πολύ μεγάλη Γεωργική, Κτηνοτροφική, Πτηνοτροφική και Αλιευτική δραστηριότητα.

 

Η απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνα για την περιοχή, ειδικά μετά τις προηγηθείσες απομακρύνσεις και συγχωνεύσεις των Υπηρεσιών Δ.Ο.Υ. ΔΕΗ κ.τ.λ.

 

Είναι λοιπόν ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής η παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στα Μέγαρα.

 

Σας επισυνάπτω την σχετική επιστολή που μου απηύθυνε ο Δήμαρχος Μεγάρων καθώς και τη με αριθμ. Πρωτ.11243/17.6.2016 επιστολή που σας έχει απευθύνει.

 

Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός:

Ισχύει η παραπάνω φημολογούμενη απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από το Δήμο Μεγάρων;»

 

Ο κ. Μπούρας αναμένει την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού προκειμένου να ενημερώσει σχετικά το Δήμο, για να προχωρήσουν από κοινού με το Δήμαρχο σε περαιτέρω ενέργειες, αν καταστεί αναγκαίο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button