Παραιτήθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή Δ. Μεγαρέων ο Γ. Στρατούρης & ο Μ. Λέλης

Την παραίτησή τους από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγαρέων ανακοίνωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Στρατούρης, Μελέτης Λέλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Αυγούστου 2020, επικαλούμενοι κυρίως ότι δεν υπάρχει χρόνος, έπειτα από την αποστολή των προσκλήσεων, τα μέλη της Επιτροπής να απευθυνθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες και να ενημερωθούν για τα θέματα της εισήγησης ενώ σύμφωνα με τον κ. Στρατούρη ακόμη ένας λόγος παραίτησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νέας Περάμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «..η Νέα Πέραμος βράζει».

Δείτε τι είπε ο κ. Γιώργος Στρατούρης:

«Θα ήθελα σήμερα και λαμβάνοντας τα όσα είπε και ο κ. Δήμαρχος υπόψιν μου, να πω ότι αποτελώ μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεγαρέων το οποίο είναι ένα κορυφαίο όργανο στο οποίο ο Κλεισθένης έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους να έχουν την πλειοψηφία η Διοίκηση, που δεν την έχουν στα Δημοτικά Συμβούλια, κι έτσι να μπορεί να περνάει τις αποφάσεις τις οποίες χρειάζεται να πάρει κάθε φορά. Ο σεβασμός λοιπόν έγκειται πολλές φορές, όταν τον ζητάς να τον αποδεικνύεις κιόλας απέναντι στις παρατάξεις και απέναντι στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, οι οποίοι δεν είναι διορισμένοι είναι εκλεγμένοι και κάνουν τη δουλειά που τους έχουν βάλει να κάνουν. Σε αυτό λοιπόν, όπως προβλέπει το όργανο, η νομοθεσία, από τα χρόνια που ήταν Νομαρχιακή Επιτροπή, στέλνονταν προσκλήσεις στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους τρεις ημέρες πριν, και στη συνέχεια δίνονταν οι εισηγήσεις προκειμένου στις ημέρες αυτές να μπορούν οι Σύμβουλοι να επισκεφτούν τις υπηρεσίες, να ρωτήσουν, να ενημερωθούν σωστά και να ψηφίσουν σωστά, να μπορέσουν δηλαδή να κάνουν τη δουλειά τους, αυτή που έχουν οριστεί να κάνουν από τον κόσμο. Έτσι γινόταν κι έτσι μπορούσαμε να πιστοποιήσουμε ότι η ψήφος είχε αξία σε πρώτο χρόνο και δεύτερον οι διαδικασίες αυτές είχαν μια διαφάνεια. Επί το πλείστον τον τελευταίο καιρό, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Δήμαρχος οι προσκλήσεις έρχονται την Παρασκευή, οι εισηγήσεις το μεσημέρι και τη Δευτέρα στις 10 η ώρα κάνει Συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής. Έτσι, κανένα μέλος της Αντιπολίτευσης δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τις υπηρεσίες, να ενημερωθεί σωστά και να μπορεί να πάει να ψηφίσει. Γιατί το κάνει αυτό; Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί δε θέλει τη διαφάνεια. Δε θέλει τη διαφάνεια γιατί η Οικονομική Επιτροπή απεργάζεται θέματα που σχετίζονται με εργολάβους, με πληρωμές και με όλα αυτά που ηχούν στην κοινωνία μας κάθε φορά και οδηγούν τον κόσμο να κάνει διάφορες σκέψεις. Εγώ λοιπόν επειδή δεν μπορώ να μετέχω και να ψηφίζω ούτε μόνο αρνητικά, γιατί μπορεί να χρειάζεται ένας άνθρωπος και να δικαιούται να πάρει τα λεφτά του, αλλά και ούτε μπορώ να ψηφίζω τυφλά, σήμερα και λαμβάνοντας υπόψη τη Νέα Πέραμο η οποία βράζει, η Νέα Πέραμος που της έχουν καταργήσει ακόμα και το λεωφορειάκι στους ηλικιωμένους, δεν έχουν τη δυνατότητα να γράψουν φάρμακα, παίρνουν ταξί, έχουν προβλήματα για τα οποία δε μιλάει κανείς. Εγώ λοιπόν, σε αυτό το όργανο και με αυτές τις διαδικασίες και για λόγους συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τη Νέα Πέραμο παραιτούμε της Οικονομικής Επιτροπής και αιτούμαι και παρακαλώ τον Πρόεδρο να κινήσει τις διαδικασίες αντικατάστασής μου. Δεν μπορώ να μετέχω σε ένα όργανο που λειτουργεί στο σκοτάδι, λειτουργεί υπόγεια, λειτουργεί χωρίς να δίνει τη δυνατότητα στους Δημοτικούς Συμβούλους να ελέγχουν όλα αυτά τα οποία έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν και να απευθυνθούν στον κόσμο για το αν όλα είναι ή δεν είναι νόμιμα. Ευχαριστώ.»

Η απάντηση του Δημάρχου, Γρηγόρη Σταμούλη:

«Κ. Στρατούρη δεν ξέρω, μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι της παραίτησής σας και προσπαθείτε να βρείτε ένα τρόπο να ξεφύγετε και κυρίως να αποφύγετε τις ευθύνες. Η Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Οι προσκλήσεις βγαίνουν κι έρχονται όπως προβλέπει ο νόμος, το ίδιο και οι εισηγήσεις πάνε όπως προβλέπει ο νόμος. Εάν εσείς δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε και δεν μπορείτε να συμμετέχετε είναι άλλο θέμα. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο μπορείτε να το καταγγείλετε κι εγγράφως κι εγώ θα το προωθήσω στις αρμόδιες υπηρεσίες να το ελέγξουν. Να καταγγείλετε εγγράφω, ότι έγινε κάποια παρανομία και όσον αφορά τις προσκλήσεις και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ουαί και αλίμονο να λέτε τώρα ότι η Οικονομική Επιτροπή λειτουργεί εν κρυπτώ και παραβύστω. Η Οικονομική Επιτροπή που έχει μέλη της Αντιπολίτευσης, προσκαλείται με τον νόμιμο τρόπο, είναι αδιανόητο να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα. Εάν έχετε οτιδήποτε να το καταγγείλετε εγγράφως. Πείτε μου πότε σας ήρθε παρανόμως πρόσκληση, χωρίς να έχετε τον προβλεπόμενο χρόνο; Και δε φαντάζομαι να αναφερθείτε σε κάποια έκτακτη πρόσκληση, που και αυτό είναι μέσα στα προβλεπόμενα. Καταγγείλτε εγγράφως. Τα υπόλοιπα είναι για εντυπωσιασμό.»

Ακολούθως, την παραίτησή από την Οικονομική Επιτροπή του ανακοίνωσε και ο κ. Μελέτης Λέλης, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους με τον κ. Στρατούρη.

«Με πρόλαβε ο κ. Στρατούρης για τον ίδιο λόγο είχα ενημερώσει κι εγώ τον κ. Βαρελά ότι θα υποβάλλω την παραίτησή μου από την Οικονομική Επιτροπή διότι δεν υπάρχει ο χρόνος, δηλαδή ο ενδιάμεσος χρόνος από την πρόσκληση μέχρι τη συνεδρίαση, να υπάρχει η ανάλογη ενημέρωση από τις Υπηρεσίες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω από ότι είπε ο κ. Στρατούρης.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button