Πανήγυρις Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και εκδήλωση για ενίσχυση του ναού

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Νεοφανών Μαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον περικαλή ιερό ναό τους στον δρόμο Χανίου Μεγάρων.

 

Την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα, τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός των Αγίων, του οποίου προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Δρίτσας ηγούμενος της Ιερ. Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Νέας Δάφνης Μεγάρων. Το πρωί της Τρίτης του Πάσχα έγινε υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, τα οποία έφερε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευλόγιος Σάλτας από την Ιερά Μονή Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων. Στην συνέχεια, τελέστηκε πανηγυρικός όρθρος, θεία Λειτουργία, Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων και Αγιασμός.

eortasmos_rafail_2014

eortasmos_rafail_2014_2

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο καθηγητής κ. Αλέξιος Ορφανός. Μετά την ευλόγηση της αρτοκλασίας και των πασχαλινών κόκκινων αυγών, μοιράστηκαν τα καθιερωμένα κεράσματα στους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τους Αγίους.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Θωμά, 29 Απριλίου, στο κέντρο «Νισσαία» του κυρίου Καρδάτου, η ετήσια εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των εργασιών στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Γανωτής, φιλόλογος – συγγραφέας, με θέμα το Αναστάσιμο Πρόσωπο.

 

Στην συνέχεια την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη της παιδικής και εφηβικής χορωδίας του Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων υπό την διεύθυνση της κ. Αγγελικής Πανταζή. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης τα μέλη του Ελληνο-Γεωργιανού Πολιτιστικού συλλόγου «ο Καύκασος» χόρεψαν με εξαιρετική δεξιοτεχνία χορούς της πατρίδας τους που εντυπωσίασαν και το κοινό.

eortasmos_rafail_2014_ballet1

eortasmos_rafail_2014_ballet2

Το ίδιο απόγευμα, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «ο Καύκασος» μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεγάρων και τον ηγούμενο Αρχ. Ιωάννης της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γεωργίας, έφεραν για προσκύνηση και ευλογία των πιστών πιστό αντίγραφο της Αχειροποίητης εικόνας του Σωτήρος Χριστού από την Γεωργία και το ράσο του νεοαγιοκαταταχθέντος Οσίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού, τα οποία παρέμειναν στον Ιερό Ναό για προσκύνηση ως την αναχώρηση του Συγκροτήματος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button