Παναγιώτης Μαργέτης: «Υποβάθμιση με απόφαση Δημάρχου»

«Ο κ. δήμαρχος, με μια απόφαση πέρα από κάθε λογική, παραδέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν επίτρεψε στον ΟΤΕ να περάσει δίκτυο οπτικών ινών στο Δήμο Μεγάρων. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μάλλον επιπόλαια, καταδικάζει τους πολίτες των Μεγάρων σε τεχνολογική υποβάθμιση. Στη σημερινή εποχή όλα γίνονται μέσω διαδικτύου και το “γρήγορο Internet” ή αλλιώς οι γραμμές VDSL, είναι απαραίτητες σε όλους. Οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι φοιτητές στέλνουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά, οι γονείς επικοινωνούν με τα παιδιά τους που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Το «γρήγορο Internet» είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.

 

Ο κ. Σταμούλης, δυστυχώς, δεν υπολόγισε καθόλου τις συνέπειες για το σύνολο των πολιτών, ούτε καν τις συνέπειες για την ομαλή λειτουργία του δήμου και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών και αρνήθηκε στον ΟΤΕ την αναβάθμιση του δικτύου.

 

Ξεπέρασε, μάλιστα, τα όρια για άλλη μια φορά και στην ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, με κατηγόρησε ότι λειτουργώ υπέρ των συμφερόντων του ΟΤΕ. Τον αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας για αυτό.

 

Ωστόσο, τον καλώ να ανακαλέσει την απόφασή του, έστω και την ύστατη ώρα, διότι αυτή έχει ως συνέπεια να είμαστε, ίσως, ο τελευταίος δήμος στην Ελλάδα που θα αποκτήσει γρήγορο Internet. Δεν μας αξίζει να είμαστε ουραγοί!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button