Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού – Μήνυμα Γρηγόρη Σταμούλη

Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής ημέρα Εθελοντισμού.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτής της ημέρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης  Σταμούλης  απηύθυνε σήμερα, το ακόλουθο μήνυμα:

 

«Ο εορτασμός της ημέρας εθελοντισμού αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για να εκφράσω για ακόμη μία φορά την απεριόριστη εκτίμηση  και την βαθειά μου ευγνωμοσύνη στην πολύτιμη προσφορά των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους ένα τεράστιο έργο,  προς το κοινωνικό σύνολο και προς τον Δήμο Μεγαρέων.

 

Συμπολίτες, απλοί άνθρωποι του λαού, συμπαρατάχθηκαν και συμπαραστάθηκαν στις προσπάθειές μας για να ανταποκριθούμε στο δύσκολο ρόλο μας,, που είναι η προσφορά υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς, που πρόθυμα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διδάσκοντας αμισθί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου και στο “Βυζάντειο Ωδείο” καθώς και σ’ αυτούς που προσφέρουν προσωπική εργασία  στο Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Αναφέρομαι επίσης σε εκείνους που προσέφεραν προσωπική εργασία, είτε για το χρωματισμό  της  Δημαρχίας, είτε για τον καθαρισμό των φρεατίων, είτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων,  καθώς και σ’ αυτούς που διέθεσαν  μηχανήματα, εργαλεία και αυτοκίνητα δωρεάν ή κτίρια για να στεγαστούν δράσεις του Δήμου χωρίς καμία αμοιβή.

 

Αναφέρομαι βεβαίως και σε όλους εκείνους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως τα μέλη της εθελοντικής ομάδος Α.Ο.Κούρος, του Σώματος Ερευνας και διάσωσης,, των Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τους Ερυθροσταυρίτες και τους βοηθούντες στα συσσίτια της Εκκλησίας.

 

Μέσα από τη δράση τους αυτή δίνουν ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για να αναλάβει ο καθένας από εμάς ένα πιο ενεργητικό ρόλο. Η εθελοντική δραστηριότητα έχοντας τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και στην αλληλεγγύη, δημιουργεί νέα πρότυπα και νέες προϋποθέσεις , έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική ωφέλεια.

 

Άνθρωποι απλοί προσφέρουν ανιδιοτελώς, ότι και όπως μπορούν στην κοινωνία και γίνονται παραδείγματα προς μίμηση.

 

Αυτούς τους ανθρώπους αισθάνομαι προσωπικά αλλά και ως Δήμαρχος Μεγαρέων την υποχρέωση να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

 

Στην εποχή μας οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και Κοινωνικής ευαισθησίας και αποτελεί χρέος όλων μας,, της πολιτείας και του Δήμου να προστατεύσουμε  και να προωθήσουμε την αξία του Εθελοντισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Με την Ευεργεσία, τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε πιο εύκολα και πιο ανώδυνα την μεγάλη Οικονομική, Κοινωνική, Πολιτισμική και Πολιτική κρίση, που βιώνουμε και που είναι η χειρότερη της μεταπολεμικής περιόδου.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button