Ομοσπονδία Σ. Κινέττας: Κύμα συμπαράστασης και ανθρωπιάς στη δοκιμαζόμενη Κινέττα

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018. Μια μέρα που θα περάσει στην ιστορία της Κινέττας ως η πιο ζοφερή σελίδα της. Η πύρινη λαίλαπα την σάρωσε και μέσα σε λίγες ώρες οι καταπράσινες πλαγιές της καρβούνιασαν και οι κόποι μιας ζωής πολλών συμπολιτών μας έγιναν στάχτη. Για το επίσημο κράτος είναι νούμερα. Τόσα σπίτια ολοσχερώς κατεστραμμένα, τόσα έχουν υποστεί ζημιές. Για μας όμως τους κατοίκους της Κινέττας έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι τα σπίτια των γειτόνων μας, τα σπίτια των φίλων μας. Η καταστροφή τους μας πόνεσε, μας συγκλόνισε. Έτσι όλοι μαζί, γίναμε μια γροθιά και με ορμητήριο την Ομοσπονδία, αγωνιστήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την αναπάντεχη δοκιμασία.
Μαζί μας ενώθηκαν δεκάδες εθελοντές. Πρόσκοποι και οδηγοί από τις γύρω πόλεις, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικών ομάδων, αλλά και μεμονωμένα άτομα από την Κινέττα, παιδιά που επέλεξαν να αφήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Εξασφαλίσαμε για τις πρώτες ημέρες ιατρό και φαρμακοποιό, εθελοντές για τα έκτακτα περιστατικά.
Καθημερινά έφταναν στην Ομοσπονδία αποστολές από επιχειρηματίες και ιδιώτες, από τον δήμο και την περιφέρεια, που προσέφεραν σίτιση, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό αλλά και από οργανώσεις από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίες μάζεψαν και έστειλαν είδη πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουν τους πυρόπληκτους.
Μικροί και μεγάλοι, ένα ανθρώπινο μελίσσι κρατήσαμε την Ομοσπονδία μέρα-νύχτα ανοιχτή για να προσφέρει συμπαράσταση, περίθαλψη, τροφή, νερό.
Είναι πρώιμο να αναφερθούμε στους χορηγούς μας ονομαστικά καθώς ακόμα συνεχίζεται η προσφορά τους. Θα έρθει όμως η ώρα να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας λέγοντάς τους πως η κίνησή τους εκτός από την πολύ ουσιαστική σημασία της έχει και συμβολικό νόημα.
Μας δείχνει πως στις στάχτες μπορεί να κρύβεται η ελπίδα. Η ελπίδα για ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Βεβαίως δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε και τις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας για την οργάνωση των κλιμακίων που στάθηκαν δίπλα μας. Πολύ σημαντική είναι η παρουσία της αστυνομίας που είναι συνεχής και δρα και αποτρεπτικά στην τέλεση αδικημάτων αλλά και προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που τα σπίτια τους πλέον βρίσκονται σε έρημους και σκοτεινούς δρόμους. Όπως επίσης και στα συνεργεία κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜ) που νυχθημερόν προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.
Η Ομοσπονδία Σ. Κινέττας τιμά και ευγνωμονεί τους εθελοντές για την βοήθειά τους, αλλά ιδιαίτερα στέκεται στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των ανδρών των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στη μάχη με τις φλόγες. Χάρη στον ηρωισμό τους περιορίστηκε η φωτιά, σώθηκε ότι ήταν δυνατόν να σωθεί και δεν θρηνήσαμε θύματα.
Σε όλους εσάς ένα τεράστιο ευχαριστώ από τους κατοίκους της Κινέττας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button