Ολοκληρώθηκε στα Μέγαρα και τη Ν. Πέραμο το πρόγραμμα Ευ Κίνησις

Ολοκληρώθηκε στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο το πρόγραμμα Ευ Κίνησις που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Ηρόδωρος και την Περιφέρεια Αττικής και αφορά στην «Ενίσχυση της Προαγωγής της Υγείας στο Εργασιακό περιβάλλον μέσω αθλητικής – κινητικής αναψυχής», στο πλαίσιο της ευθύνης για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

 

Στόχος του Δήμου Μεγαρέων με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι  η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των Υπαλλήλων και κατ’ επέκταση η υιοθέτηση συμπεριφοράς και κουλτούρας υγείας, απ’ αυτούς..

 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 δράσεις:

  • Το «Κινητικό Διάλειμμα»: 15λεπτες ενημερώσεις για θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας για την απόκτηση υγιεινών και κινητικών συμπεριφορών.
  • Πρόγραμμα απλών ασκήσεων – εκγύμνασης 60 λεπτών στους εργαζόμενους που το επιθυμούν (1-2 φορές την εβδομάδα) το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλ. Γυμναστήριο Μεγάρων “Αλ. Σάλτας” και στο Κλ. Γυμναστήριο Ν. Περάμου “Γεωργ. Τσαλδάρης” .

Παρόμοια άρθρα

Back to top button