Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συλλογή καπακιών από τον «Κούρο» και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η δράση ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2019 και συνδιοργάνωσαν η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» και ο «Σύλλογος Προστασίας και Αρωγής Παιδιών με Εγκεφαλικών Κακώσεων και Α.Μ.Ε.Α. Μεγάρων».

Μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών που διήρκησε η δράση, συγκεντρώθηκαν και εστάλησαν προς ανακύκλωση πάνω από 2000 κιλά πλαστικών καπακιών από διάφορες συσκευασίες. Αυτή η ποσότητα, που αντιστοιχεί σε εκατομμύρια καπάκια, ήταν το αποτέλεσμα των κόπων εκατοντάδων συμπολιτών μας καθώς και συλλογικών φορέων όπως οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και συλλόγων διδασκόντων των σχολείων της περιοχής, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και πολλών άλλων.

Η δράση είχε διττό χαρακτήρα και ήρθε να παντρέψει τους στόχους δύο συλλόγων που έχουν το δικό τους αποτύπωμα και έργο στην κοινωνία. Από τη μία ήταν μία δράση ανακύκλωσης ενός υλικού, του πλαστικού, που είναι απόλυτα ξένο με την μητέρα φύση και αφομοιώνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς από το περιβάλλον, και από την άλλη ήταν ένα κάλεσμα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς συμμετοχής για τη στήριξη συνανθρώπων που μας προσφέρουν απλόχερα τα χαμόγελα της καθαρής ψυχής τους.

Γιατί πλαστικά καπάκια;

Το πλαστικό καπάκι λόγω του ρόλου του στην κάθε συσκευασία είναι ανθεκτικό και για αυτό αποτελείται από συμπιεσμένο υλικό. Σε σχέση δε με το υπόλοιπο προϊόν υπάρχει δυσαναλογία όγκου και βάρους. Δηλαδή περισσότερο βάρος σε μικρότερο όγκο!

Εκτός από το ότι επιτυγχάνεται ο βασικός στόχος που είναι η μείωση των απορριμμάτων που οδηγούνται σε ταφή, η οποία ταφή έχει τεράστιες βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες συνέπειες στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσεται η οικολογική συνείδηση σε όλους και κυρίως στα παιδιά που βλέπουν στην καθημερινότητα τους τα πολύχρωμα καπάκια με… άλλο μάτι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας και χωρίς καμία εξαίρεση όλους τους συλλογικούς φορείς και τους μεμονωμένους πολίτες που κινητοποιήθηκαν και στήριξαν την πρώτη μεγάλη κοινή μας δράση.

Η τρίμηνη συνεργασία αποτελεί μία απόδειξη ότι δύο σύλλογοι με ιστορία και έργο μπορούν να καταφέρουν πολλά αρκεί να έχουν την αγάπη και τη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας.

Δίνουμε ραντεβού για την επόμενη κοινή δράση που θα έχει σίγουρα και αυτή διπλό και όπως πάντα καλό σκοπό.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button