Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στην περιοχή των Μεγάρων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες και αυτοκίνητα στην περιοχή των Μεγάρων.

 

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 14-12-2016, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. σε καταυλισμό στην περιοχή Κανδήλι Μεγάρων, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 20, 22, 26 και 30 ετών, μέλη της σπείρας.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων για την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών στην περιοχή των Μεγάρων,  αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.

 

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες τουλάχιστον από το μήνα Ιούλιο τρέχοντος έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις οικιών και αυτοκίνητων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα άλλα αντικείμενα.

 

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, χρησιμοποιούσαν πάντα δικά τους αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους και επέλεγαν οικίες που απουσίαζαν οι ένοικοί τους και βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό που διέμεναν (Κανδήλι, Βλυχάδα, Νεράκι κλπ).

Επιπρόσθετα προέβαιναν και σε κλοπές από ελεύθερους χώρους (αγροκτήματα, αυλές οικιών) από τους οποίους αφαιρούσαν οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να τους αποφέρει κέρδος.

 

Από την μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαεννέα (19) περιπτώσεις κλοπής από οικίες, τρείς (3) από αγροκτήματα και τρεις (3) από οχήματα.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν επτά (7) κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκα δύο (2) οχήματα και είκοσι (20) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button