Ολοκληρώθηκε η 13η «Μεγάρων Γη» 2022 [βίντεο]

Εχθές, 5 Σεπτεμβρίου 2022, ολοκληρώθηκε το τετραήμερο γιορτής της Μεγαρικής γης, η καθιερωμένη από το 2009 «Μεγάρων Γη», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων και τον Δήμο Μεγαρέων. Η 13η «Μεγάρων Γη» έριξε αυλαία και το megaratv ήταν εκεί για να καταγράψει τις σημαντικότερες στιγμές της.

1η ημέρα: Έναρξη και αγιασμός της 13ης «Μεγάρων Γη».

Δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής και επισκεπτών.

Παραδοσιακοί χοροί από λαογραφικούς Συλλόγους των Μεγάρων με τη συνοδεία της ορχήστρας «Μεγαρόσημο».

2η ημέρα: Δράσεις 13ης «Μεγάρων Γη». (Τουρνουά 3 on 3 «Αλκιβιάδης Μπεναρδής», Μαγειρική, γεύσεις και γευσιγνωσία, τμήματα Προσκόπων και συναυλία Διονύση Τσακνή με Ιωάννα Καβρουλάκη και παιδική χορωδία Μεγάρων).

3η ημέρα: Το εγχείρημα των διοργανωτών της έκθεσης όπως το προανήγγειλαν για την παρασκευή της μεγαλύτερης ομελέτας που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα με σπάσιμο 12.500 αυγών από το παιδικό τμήμα ομίλου λαΐκής παράδοσης «Αλκάθους και Καρία» και τη συμμετοχή των παιδιών από το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης στη 13η «Μεγάρων Γη» (δηλώσεις).

Δηλώσεις από την Μπέσσυ Αργυράκη και ολοκλήρωση της παρασκευής της ομελέτας.

Συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τη Μπέσσυ Αργυράκη στη 13η «Μεγάρων Γη».

Μπέσσυ Αργυράκη και Γιάννης Ζουγανέλης στη 13η «Μεγάρων Γη».

Ντουέτο Μπέσσυς Αργυράκη και Γιάννη Ζουγανέλη.

4η ημέρα: Δράσεις με πάτημα σταφυλιών από τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου «Αλκάθους και Καρία» και παρασκευή παραδοσιακής μουσταλευριάς.

Συναυλία – Μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο και στη Βίκυ Μοσχολιού από την «Ορχήστρα των Ονείρων» με τη συμμετοχή της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button