Οι κάτοικοι του οικισμού Παλιόβορο Μεγάρων ζητούν ύδρευση

Επιστολή των κατοίκων του οικισμού Παλιόβορο Μεγάρων απεστάλη, στην οποία γίνεται λόγος για την ανάγκη ύδρευσης της περιοχής καθώς και άλλων προβλημάτων που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους. Για την ανάδειξη αυτών των θεμάτων έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα η οποία και υπογράφει το περιεχόμενο της επιστολής.

Συγκεκριμένα:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων.

Πέρυσι το καλοκαίρι πριν τις εκλογές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κ. Καράμπελας ήρθε στον οικισμό μας και μας διαβεβαίωσε παρουσία συμπολιτών μας ότι έχει εγκριθεί και «περάσει» το θέμα ύδρευσης στον Παλιόβορο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετεκλογικά αποδείχθηκε πως ήταν μέγα ψεύδος.

Ο Παλιόβορος βρίσκεται εκτός σχεδίου και δυτικά της πόλης των Μεγαρων και ταυτόχρονα ελάχιστα χιλιόμετρα – 4 με 5 από το κέντρο της πόλης των Μεγάρων – σε αντίθεση με άλλες περιοχές και οικισμούς της περιοχής μας που είναι πολύ πιο μακριά δεκάδες χιλιόμετρα και έχουν και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, κάδους απορριμμάτων, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση και αποχέτευση!

Στον οικισμό μας μένουμε μόνιμα δεν είμαστε παραθεριστές, καθώς επίσης υπάρχουν κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες.

Επισκεφτήκαμε πριν λίγο καιρό – εκπρόσωποί μας που απαρτίζουν την επιτροπή αγώνα – τον κ. Δήμαρχο και του θέσαμε τα αυτονόητα.

Ο Αξιότιμος κ. Δήμαρχος μας παρέπεμψε σε ιδιώτες εργολάβους που μας ζήτησαν 2.500 ευρώ για να μας φέρουν νερό.

Παρακαλούμε θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

– Εφόσον το δίκτυο είναι της ΔΕΥΑΜ, τί δουλειά έχουν οι εργολάβοι?

– Φορολογούμαστε σαν Έλληνες πολίτες και πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ Δημοτικά Τέλη και Φόρους χωρίς να έχουμε ασφαλτοστρωμένο δρόμο (όλα κι όλα περίπου 1200 μέτρα).

– Γιατί δεν έχουμε ύδρευση, αποχέτευση και δεν έχουμε χώρους αποκομιδής σκουπιδιών και κάδους ούτε καν δημοτικό φωτισμό; Η υψομετρική διαφορά από την τελευταία παροχή είναι 1.5 μέτρο η δε απόσταση είναι 800 μέτρα.

Να τονίσουμε ότι στον οικισμό συμπολίτης μας έχει και παιδί ΑΜΕΑ που χρειάζεται περισσότερη φροντίδα.

Ο δήμος μας των 35.000 κατοίκων – πολιτών, εν έτη 2020, μας μεταχειρίζεται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Επικοινωνήσαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, με τον Αντιπερειφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη καθώς και με τον βουλευτή της περιοχής μας κ. Κώτσηρα και όλοι μας υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν το θέμα στον κ. Δήμαρχο εφόσον αυτός έχει και την αποκλειστική ευθύνη.

Κάποιοι ήδη εποικοινώνησαν με τον κ. Δήμαρχο ο οποίος είναι αμετακίνητος στις θέσεις του.

Παρακαλούμε να εξετάσετε το θέμα με την δέουσα βαρύτητα με σκοπό την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε!

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες.

Η επιτροπή Αγώνα

Σταμούλης Κωνσταντίνος, Σταματάκης Παναγιώτης, Παπαδάκη Σταυρούλα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button