Οδηγίες για αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών φαινομένων από την Πολιτική Προστασία του Δ. Μεγαρέων

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων και της αρμόδιας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι ο Δήμος με όλες του τις υπηρεσίες σε διαρκή ετοιμότητα είναι έτοιμος να κάνει ότι προβλέπεται για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε έκτακτο φυσικό καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να απειλήσει την περιοχή μας.

Ήδη έχουμε μπει στον χειμώνα και προφανώς υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα (καταρρακτώδεις βροχές, θυελλώδεις άνεμοι, πλημύρες, έντονες χιονοπτώσεις, παγετός κλπ) και είναι αυτονόητο ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και προληπτικά να λάβουν κάποια μέτρα όπως για παράδειγμα:

– Να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.
– Να ελέγξουν αν στις ταράτσες οι υδρορροές είναι βουλωμένες.
– Να στερεώσουν στα μπαλκόνια τους ό,τι μπορεί να φύγει και να πέσει στον δρόμο και να κινδυνεύσουν οι πεζοί ή τα οχήματα (γλάστρες κλπ).
– Όσοι βρίσκονται σε περιοχές, που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ρέματα και χειμάρους να αποφεύγουν να παραμένουν σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους.
– Να μην επιχειρούν να διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους, που έχουν πλημμυρίσει πεζοί ή με όχημα.
– Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι πολίτες να φροντίσουν να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
– Να μην μετακινούνται σε δασικές περιοχές και κυρίως στις καμένες, γιατί θα κινδυνεύσουν να αποκλειστούν από ενδεχομενη χιονόστρωση.

Σε περιπτώσεις, που υπάρχει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και υπάρχουν συμπολίτες, που δεν έχουν θέρμανση θα μπορούν να φιλοξενούνται στις αίθουσες των ΚΑΠΗ του Δήμου (Μέγαρα, Κινέτα, Νέα Πέραμο) ύστερα από συνεννόηση με το Συντονιστικό του Δήμου Μεγάρων και πάντα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid – 19.

Σε περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Δήμου:

Δημαρχείο Μεγάρων: 22960 81841
Νέα Πέραμος: 22960 32640
Γραφείο Τοπικής Κοινότητας Κινέτας: 22960 65487
ΚΑΠΗ Μεγάρων (συντονιστικό) τηλ: 22960 80950

Εν τω μεταξύ, έκτακτο δελτίο καιρού, με έντονα φαινόμενα από τα δυτικά, εξέδωσε στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ της Πέμπτης 09/12/2021 και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 12/12/2021 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει όλη τη χώρα από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα επηρεαστούν αρχικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά,τα νησιά του βoρείου και του ανατολικού Αιγαίου, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, και πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο 11/12/2021 θα επηρεάσουν και την Αττική.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button