Ο συμπολίτης μας π. Αγάπιος Δρίτσας νέος Επίσκοπος Κεχριών

Ο Αρχιμανδρίτης Αγάπιος Δρίτσας με καταγωγή από τα Μέγαρα εξελέγη βοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεχριών.

Ο νέος επίσκοπος ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κορίνθου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Βιογραφικό του νέου Επισκόπου Κεχριών

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος Δρίτσας, του Στυλιανού και της Ισιδώρας, εγεννήθη εις Αθήνας την 17ην Δεκεμβρίου 1959.
Ετελείωσεν τας εγκυκλίους σπουδάς του εις Μέγαρα Αττικής.
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 1978-1982. Παρηκολούθησεν μαθήματα Ψυχολογίας εις το Κέντρον Ελευθέρων Σπουδών Ερεύνης Ψυχολογίας (Κ.Ε.Σ.Ε.Ψ.), ως και μαθήματα εις την Φιλοσοφικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιστορικόν – Αρχαιολογικόν).
Εκάρη Μικρόσχημος Μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Μακελλαριάς της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υπό του τότε Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και νυν Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου την 30ήν Δεκεμβρίου 1984.
Διάκονος εχειροτονήθη την 24ην Φεβρουαρίου 1985 και Πρεσβύτερος την 8ην Μαρτίου 1987 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, διακονήσας εν τη Εκκλησιαστική Επαρχία Καλαβρύτων ως Εφημέριος – Ιεροκήρυξ επί τετραετίαν.
Από του έτους 1988 ανέλαβεν την επαναλειτουργίαν της εγκαταλελειμμένης Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού εν Λουτρακίω Κορινθίας, καρείς εις αυτήν Μεγαλόσχημος Μοναχός, εγκαταβιών εν αυτή μονίμως έως της σήμερον, θεραπεύων δε τας λειτουργικάς και κηρυκτικάς ανάγκας της ως άνω Ιεράς Μονής ως και τας πνευματικάς τοιαύτας των προσκυνητών αυτής. Την 8ην Απριλίου 1991 ενεθρονίσθη υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Ηγούμενος της αυτής Ιεράς Μονής, αγωνιζόμενος υπερβαλλόντως μετά των λοιπών πατέρων διά την ανοικοδόμησιν και γενικωτέραν πρόοδόν της.
Υπηρέτησε, προσέτι, ως Εφημέριος – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, κηρύττων επί τριακονταετίαν εις την πόλιν του Κιάτου.
Εχρημάτισεν Πνευματικός εις τα Σχολεία των πόλεων Κορίνθου, Λουτρακίου, Κιάτου, Βραχατίου, ως και Ορφανοτρόφος εις το Εκκλησιαστικόν Ορφανοτροφείον της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ».
Υπήρξεν μέλος εις πολλάς Επιτροπάς ως στενός συνεργάτης του Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος και από του έτους 2003 Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, με αποκλειστικόν δικαίωμα υπογραφής έως του θανάτου του μακαριστού Μητροπολίτου το έτος 2006.
Εις την θέσιν του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου διατηρεί τούτον ο νυν Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Επί εικοσιπενταετίαν, με τας ευλογίας του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακονεί ως Πνευματικός της Προτύπου Γυναικείας Μοναστικής Αδελφότητος «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» Ηλιουπόλεως και από του έτους 2012, με την κυριαρχικήν άδειαν του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου και του νυν Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης Άργους.
Προΐσταται της Χριστιανικής Αδελφότητος Γυναικών και Κορασίδων Λουτρακίου «ΑΓΙΑ ΦΟΙΒΗ Η ΔΙΑΚΟΝΟΣ», έχει γράψει άρθρα και μελέτας Θεολογικού, Εκκλησιαστικού και Ιστορικού περιεχομένου, ως και πνευματικής οικοδομής, έχει συμμετάσχει, ως ομιλητής, εις Παμμοναστικά Συνέδρια, εις τας Σχολάς Κατηχητών, Γονέων, εις το πρόγραμμα υπό την επωνυμίαν «ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, εις Ιερατικά Συνέδρια, εις Συνάξεις Πνευματικών, όχι μόνον της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, αλλά και εις άλλας Ιεράς Μητροπόλεις προσκληθείς προς τούτο.
Επί διετίαν επεμελείτο και επαρουσίαζε εις τον τηλεοπτικόν σταθμόν Κορίνθου «RTP ΚΕΝΤΡΟΝ» την εκπομπήν «ΕΠΙ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button