Συγχαρητήρια Δημάρχου Μεγαρέων στον Σεβασμιώτατο νέο Επίσκοπο Κεγχριών Αγάπιο Δρίτσα

Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με τον τίτλο της” πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών”, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας o οποίος κατάγεται από τα Μέγαρα.
Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, έγινε η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αγαπίου Δρίτσα με την παρουσία πολλών συμπολιτών, του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Ιερόθεου Πολυχρόνη.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά την χειροτονία δήλωσε:
« Προσκεκλημένοι σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό, Αποστόλου Παύλου, Κορίνθου νιώσαμε μεγάλη υπερηφάνεια και υπέρμετρη τιμή. Ένα σημαντικό στέλεχος της Μεγαρικής κοινωνίας, ένας εξέχων κληρικός, ο Αρχιμανδρίτης κ. Αγάπιος Δρίτσας του Στυλιανού και της Ισιδώρας, εχειροτονήθη ως Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών, ο οποίος θα είναι και Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. ΑΞΙΟΣ.
Ένας ακόμη συμπατριώτης προστίθεται στον μεγάλο κατάλογο των κατεχόντων τον Ανώτατο Βαθμό της Ιεροσύνης, αυτόν του Δεσπότη.
Εύχομαι εκ βάθους καρδίας υγεία και δύναμη, έτσι ώστε ο πανάγαθος θεός να καθοδηγεί τα βήματα και στους δύο άξιους Ιεράρχες , να ποιμαίνουν το ποίμνιο στην ιστορική Μητρόπολη Κορίνθου, προς δόξαν θεού.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων

KODAK Digital Still Camera

Παρόμοια άρθρα

Back to top button