Ο σύλλογος Μελιού Μεγάρων σε μουσικοχορευτική παράσταση στη Λακωνία

Στους πρόποδες του Ταΰγετου, σ’ ένα καταπράσινο χωριό το Ξηροκάμπι Λακωνίας, την Τετάρτη 6 Ιουλίου το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, συμμετείχε σε μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε η Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας, όπως αναφέρει δελτίου τύπου του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Νέου Μελιού Μεγάρων.

Προσκεκλημένοι σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση με θέμα τον «Αποχωρισμό» παρουσιάσαμε με τη συνοδεία σχετικού video τραγούδια και χορούς της πατρίδας μας, συμπληρώνοντας το παζλ των αποχωρισμών, όπως το είχαν φανταστεί και το είχαν σχεδιάσει με μεγάλη επιτυχία οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, καταγράφηκε σε ιδιαίτερη θεματική ενότητα ο βίαιος και επώδυνος «Αποχωρισμός» των προσφύγων του 1922 από τις πατρογονικές τους εστίες.

Η φιλοξενία που μας προσφέρθηκε ήταν άψογη και ευχαριστούμε γι’ αυτό όλους τους υπεύθυνους διοργανωτές της εκδήλωσης. Αισθανόμαστε όμως ιδιαίτερη την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Νίκο Μπαριάμη, ο οποίος με το αστείρευτο κέφι του μας έκανε να νιώσουμε τόσο οικεία, ώστε να παρουσιάσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, σε ένα πραγματικά ενθουσιώδες κοινό, τα τραγούδια και τους χορούς των προγόνων μας, αισθανόμενοι για άλλη μια φορά υπερήφανοι που είμαστε πρεσβευτές αυτής της πολύτιμης και ανεκτίμητης κληρονομιάς.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ηρόδωρου και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας, κ. Τσιούνη Σπύρο και τον αντιδήμαρχο Μεγάρων, κ. Καράμπελα Κων/νο, για την οικονομική υποστήριξη που μας παρείχαν, ώστε να επιτευχθεί η συμμετοχή μας στην παραπάνω εκδήλωση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button