ΝΕΜ: Μια ομάδα με ψυχή τα εκατοντάδες παιδιά της στο 3ο τουρνουά «Γεώργιος Παπαγιάννης»

Η ώρα των τελικών του 3ου τουρνουά «Γεώργιος Παπαγιάννης» ήταν εχθές για το ΝΕΜ Basketball School στη ΝΕΜ BC Arena. Μια μπασκετική εκδήλωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και στην ουσία της ήταν μια ακόμα ευκαρία γιορτής της επιτυχημένης φετινής πορείας του αθλητικού συλλόγου της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος.

Μιας γιορτής που στο κέντρο της ήταν τα παιδιά – αθλητές του Συλλόγου με πρότυπο και έμπνευση γι’ αυτά τον πανύψηλο σέντερ Γιώργο Παπαγιάννη. «Το φαινόμενο του αθλητισμού που ίσως δεν επαναληφθεί ποτέ στην πόλη μας, τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ανέφερε ο προπονητής της ΝΕΜ, Γιώργος Μάνταλος, στα λίγα λόγια που είπε κατά τις απονομές του τουρνουά.

Στόχος, που επετεύχθη για το τουρνουά το συγκεκριμένο, ήταν όλα τα παιδιά του ΝΕΜ Basketball School, όλων των τμημάτων και ηλικιών να γνωριστούν μεταξύ τους, να παίξουν και να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και τις προσωπικότητές τους στο παρκέ. Σαν μια παρέα, μία δύναμη, μία ψυχή. Όπως ακριβώς λειτουργεί και ο Σύλλογος, ως ένας οργανισμός.

Σημασία σε όλο το τουρνουά προφανώς και δεν είχαν τα αποτελέσματα, το ποιος θα νικήσει ή θα χάσει, το ποιος θα πετύχει τους περισσότερους πόντους, αλλά η χαρά και η δύναμη μιας τέτοιας αθλητικής γιορτής που προάγει τη σύνδεση όλων των παιδιών με τον υγιή αθλητισμό. Που δίνει τη δύναμη σε γονείς και παιδιά να συνεχίζουν να παλεύουν αγωνιστικά, ομαδικά, καθαρά και με δύναμη διαμορφώνοντας το μέλλον τους χωρίς να είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθήσουν το μπάσκετ για την υπόλοιπη ζωή τους, αλλά με τη βεβαιότητα ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι μια μορφή παιδείας που σε ωθεί σε υψηλότερες αξίες.

Follow the flame make good memories” είναι το καινούργιο σύνθημα όλων στη ΝΕΜ BC, όπως αποκάλυψε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου, Σπύρος Κουντεμάνης, αποτυπώνοντας έτσι την πρόθεση όλων στη ΝΕΜ για συνέχεια στην επιτυχημένη πορεία, πέρα από τα μελλοντικά αποτελέσματα καθώς οι απαιτήσεις πλέον είναι πολλές και η ομάδα νεοφώτιστη στην Α2, με τις ίδιες αξίες πάντα στο επίκεντρο. Δουλειά, υγιή σκέψη, έμπνευση και ομαδικότητα.

Και στις αξίες της ΝΕΜ ταιριάζει ο αθλητής Γιώργος Παπαγιάννης του οποίου το όνομα φέρει το τουρνουά και αυτή η μπασκετική γιορτή. «Αυτόν τον αθλητή θέλουμε να έχουν πρότυπο και έμπνευση τα παιδιά του ΝΕΜ Basketball School» ανέφερε ο coach Μάνταλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος δεν αρνήθηκε ούτε σε έναν μικρό φίλο της ΝΕΜ, παίκτη ή οποιονδήποτε του ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του. Είχε ένα χαμόγελο για όλους.

Κατά τις απονομές στη λήξη του τουρνουά ο Γιώργος Μάνταλος πήρε τον λόγο θέλοντας να διευκρινίσει ουσιώδη στοιχεία αλλά και να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχημένη, υγιή και δυναμική πορεία της ΝΕΜ BC.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ευχαριστώντας τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος εξασφάλισε οικονομικό κονδύλι για την αναβάθμιση του γηπέδου του 8ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας στη νέα κατηγορία. Με έργα όπως επέκταση κερκίδας, δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων καθώς και αίθουσα γυμναστικής και προβολών στον υπόγειο χώρο.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιδήμαρχο Ιερόθεο Πολυχρόνη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Γιάννη Καλλιπόζη καθώς και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος», Σπύρο Τσιούνη που ανέλαβε όλα τα λειτουργικά έξοδα της τελετής λήξης του τουρνουά.

Ο coach Μάνταλος απευθυνόμενος στους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στις κερκίδες, οι οποίες σημειωτέον άδειασαν και ξαναγέμισαν τουλάχιστον τρεις φορές, επεσήμανε ότι η μεγάλη ανταπόκρισή τους προς τη ΝΕΜ προσδίδει ευθύνη και υποχρέωση στον Σύλλογο και γι’ αυτόν τον λόγο η ΝΕΜ στελεχώνεται με προπονητές και γυμναστές «που έχουν φάει το μπάσκετ με το κουτάλι», όπως τόνισε. «Ανθρώπους αξιόλογους και με γνώση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την εταιρεία Megara Resins των αδελφών Φάνη, δίνοντας και την είδηση ότι την Τετάρτη 13 Ιουλίου η ΝΕΜ BC θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας στο πρόγραμμα Society στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την κοινωνία, τα παιδιά και τον αθλητισμό. Ένα μνημόνιο που «δένει» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της ομάδας με την εταιρεία. Μια σχέση που όπως αναφέρει ο Γιώργος Μάνταλος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, «είναι διαχρονική και απόλυτα ουσιαστική. Οι αδελφοί Φάνη δεν στηρίζουν μόνο τη ΝΕΜ, αλλά γενικότερα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Μεγαρέων. Για τη ΝΕΜ όμως αποτελεούν εκείνο το στήριγμα το οποίο η ομάδα έχει απόλυτη ανάγκη για να συνεχίσει να είναι υγιής και δυνατή, στοιχείο που έκανε θετική εντύπωση από την πρώτη στιγμή και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία και ενίσχυση από μεριάς των αδελφών Φάνη».

«Με τη νέα σεζόν θα γίνει γιορτή παρουσίασης της αντρικής ομάδας στην οποία θα τιμηθούν οι 150 και πλέον χορηγοί της ομάδας για να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας», ανέφερε ο coach Μάνταλος. Αλλά αυτό που εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί και αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχαμε, είναι τα θερμά του λόγια για όλους τους γονείς των παιδιών του ΝΕΜ Basketball School. «Οι γονείς όλων των παιδιών, όλων των τμημάτων και ηλικιών είναι οι πραγματικοί χορηγοί μας» τόνισε. «Ένας ένας και όλοι μαζί. Δεν είναι απρόσωποι, είναι ενεργά μέλη. Είναι ο κορμός του οργανισμού μας, του συλλόγου μας. Είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων διότι παλεύουν μαζί μας» δήλωσε τελειώνοντας.

Πώς μπορείς λοιπόν να έχεις μέλλον αν δεν έχεις παρόν; Όταν το παρόν σου στηρίζεται σε τόσα παιδιά με τέτοιους γονείς, σε τόσους χορηγούς και σε μια εταιρεία που είναι κοντά σου στα δύσκολα, το μέλλον προβλέπεται, αν όχι πάντοτε με τίτλους, σίγουρα με αξιακές διακρίσεις και συναρπαστικό.

Α. Μπακαούκας

Υγ. Και μια φωτογραφία από τα παρασκήνια μετά τους τίτλους τέλους του τουρνουά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button