Ο Δήμος Βριλησσίων συνδράμει την ΑΝΙΜΑ για τα πληγέντα ζώα της πυρκαγιάς στα Γεράνεια

Ο Δήμος Βριλησσίων με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια – και εκτός των άλλων την οδυνηρή συνέπεια που είχε για τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα ζώα του δάσους που επλήγησαν – κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεννόηση με το φιλοζωικό σωματείο Μεγάρων ΑΝΙΜΑ προσφέρθηκε να συνδράμει παρέχοντας βοήθεια για την περίθαλψη των ζώων καθώς η έκταση που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλη και οι οικονομικές απαιτήσεις για το όλο εγχείρημα επίσης μεγάλες και απαιτείται άμεση βοήθεια και συνδρομή από όλους.

Έτσι λοιπόν κινητοποιούνται οι εθελοντές του Δήμου Βριλησσίων, με σκοπό να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για την περίθαλψη και την περιποίηση των τραυματισμένων ζώων, όπως επίδεσμους και γάζες, ορούς ματιών, φυσιολογικούς ορούς, κρέμες εγκαυμάτων, ξηρή τροφή και νερά καθώς και πετσέτες, τα οποία θα συλλέγονται μέχρι και την Παρασκευή 28 Μαΐου στο ΟΚΠΑ του Δήμου Βριλησσίων που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 62 από τις 7 το πρωί έως τις 16:30.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων κ. Παρασκευή Αρσένη-Λάμπρου δήλωσε χαρακτηριστικά γι’ αυτήν την πρωτοβουλία:
«Κάνουμε έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, επιδέσμους, κρέμες κ.α., ώστε να τα στείλουμε στη φιλοζωική οργάνωση, καθώς είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει μόνη της. Η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια. Χιλιάδες ζώα, σκύλοι, ελάφια, αλεπούδες, κυκλοφορούν γδαρμένα, ματωμένα, με εγκαύματα και δεν είναι και εύκολο τώρα να βρουν τροφή και νερό μέσα στα καμένα δάση».

Κλείνοντας ως εξής: «Οι βριλησσιώτες είναι φιλόζωοι και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα ζητήματα. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα που κάναμε και την Παρασκευή θα τα πάμε εμείς να τα παραδώσουμε».

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button