Ο δήμος Μεγαρέων πραγματοποιεί εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 19:00, ο Δήμος Μεγαρέων και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων, που τελούν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο δημαρχείο Μεγάρων, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

α) Καρκίνος του παχέος εντέρου
β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας
γ) Καρκίνος του μαστού
δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος
ε) Ανεύρυσμα αορτής
στ) Καρκίνος του προστάτη
ζ) Μελάνωμα

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί με τα ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους τους και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας.

Εφόσον το επιθυμεί θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις.

Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα προμηθεύει στον Δημότη μια λίστα με τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήμου. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.

Έχει δημιουργηθεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα αποτελέσματα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσω των ΚΕΠ Υγείας.

Ο Δημότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας μέσω ειδικού λογαριασμού θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button