Ο Δήμος Μεγαρέων διεκδικεί το βραβείο Γαλάζιας Σημαίας για έξι παραλίες

Ύστερα από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων (4/2019) “περί βελτίωσης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό μέσω ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος των ακτών του Δήμου Μεγαρέων”  και σχετική εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Παπαπανούση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα και αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να κατατεθεί στον Εθνικό συντονιστή του Προγράμματος  που είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σχετικός φάκελλος για την διεκδίκηση απονομής της “Γαλάζιας Σημαίας” για έξι (6) παραλίες του Δήμου (δύο στη Νέα Πέραμο, μία στην παραλία Μεγάρων (Βαρέα), δύο στην παραλία της Κινέτας και μία στο Αλεποχώρι).

 Η δράση ανάπτυξης των Γαλάζιων Σημαιών στις ακτές και στις παραλίες σίγουρα θα συμβάλλει στην Τουριστική προβολή του Δήμου μας διότι αυτή η βράβευση αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μία παραλία, της καθαρότητας των νερών καθώς και της ασφάλειας των λουομένων.

Η διαδικασία αυτή για την απονομή βραβείου Γαλάζιας Σημαίας υλοποιείται βάσει σχετικού συγκεκριμένου προγράμματος που εφαρμόζεται με κριτήρια και προδιαγραφές όπως π.χ. προμήθεια και εγκατάσταση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και φαρμακείου, τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, τοποθέτηση κάδων  κλπ.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας έχει να ωφεληθεί πολλά από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος και της απονομής του σχετικού Βραβείου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button