Ο δήμαρχος Μεγαρέων ζητά καθαρισμό παραλιακού μετώπου μετά τις πλημμύρες

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, με σχετικό έγγραφο που έστειλε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, επανέρχεται μετά το έγγραφο της 20ης Νοεμβρίου 2017 (αριθμ. Πρωτ: 20375) και ζητεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα, για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου, από τον Λουτρόπυργο μέχρι το Πέραμα Μεγάρων, εξαιτίας της ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή από τις τις πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ, σας γνωρίζουμε, ότι ένα από τα αποτελέσματα της θεομηνίας της 15ης Νοεμβρίου 2017, που έπληξε το Δήμο Μεγαρέων και ιδιαίτερα και εντονότερα την πόλη της Νέας Περάμου, ήταν και η ρύπανση της θάλασσας και της παραλίας από Λουτρόπυργο μέχρι το Πέραμα Μεγάρων.
Τα διάφορα υλικά, μικρά και μεγάλα, που παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους βρίσκονται ΑΚΟΜΑ στην παραλία και στον βυθό της θάλασσας ή επιπλέουν σ’ αυτήν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα.
Επειδή έχει ήδη περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (δύο (2) μήνες και η ρύπανση παραμένει και επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι, όπου το πρόβλημα θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, αφού οι πολίτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις παραλίες, παρακαλούμε, όπως προβείτε, το ταχύτερο δυνατόν, σε καθαρισμό και απορρύπανση του παράλιου μετώπου του Δήμου Μεγαρέων από Λουτρόπυργο μέχρι το Πέραμα Μεγάρων.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button