Δήμος Μεγαρέων: «Λειτούργησε δυναμικά σε Μέγαρα και Ν. Πέραμο το πρόγραμμα “The Green City”»

Λειτούργησε δυναμικά στη Νέα Πέραμο και συνεχίζεται στα Μέγαρα το πιλοτικό Πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης “the green city”.

Με επιτυχία ξεκίνησε η υλοποίηση του πιλοτικού Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης “The green City” στο Δήμο Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost.

Ενθαρρυντικά κι αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα διαπιστώθηκαν προσωπικά και από το Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, που παραβρέθηκε το πρωϊ της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Λιμάνι της Νέας Περάμου, που είχε σταθμεύσει η κινητή μονάδα και μίλησε με το προσωπικό της Citipost και με πολίτες, οι οποίοι είχαν προσέλθει για να εγγραφούν στο Πρόγραμμα και να δώσουν διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά και να πάρουν κουπόνια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό δύο ημέρες την εβδομάδα θα πραγματοποιεί δρομολόγια, θα σταθμεύει και θα λειτουργεί στο Δήμο Μεγαρέων το όχημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται.
Στο Δήμο Μεγαρέων, θα πραγματοποιούνται 2 δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Κάθε ΠΕΜΠΤΗ
Στα ΜΕΓΑΡΑ,
ώρες: 09:30 έως 12:00 στην Πλατεία Ηρώων
12:30 έως 14:25 στον Κυκλικό Κόμβο της Εξω Βρύσης και
14:45 έως 15:40 στο Δημοτικό Πάρκινγκ στον χώρο του πρώην ΟΣΕ

Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Στη ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ, ώρες 09:30 έως 12:00, στο Λιμάνι ή στο Δημαρχείο
Στα ΜΕΓΑΡΑ, ώρες 12:30 έως 14:25, στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά
και ώρες 14:45 έως 15:40, στην Πλατεία Ηρώων

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Στη Νέα Πέραμο σήμερα το πρωϊ και στα Μέγαρα το μεσημέρι λειτούργησε η εφαρμογή του Προγράμματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης green City. Τα μηνύματα είναι θετικά και χωρίς καμία αμφιβολία η εφαρμογή του προγράμματος θα πετύχει απόλυτα και τους δύο στόχους, που είναι αφ’ ενός καθαρό περιβάλλον και αφ’ ετέρου η ωφέλεια και η επιβράβευση των συμπολιτών, που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα λαμβάνουν κουπόνια, ανάλογα με τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο Δήμος Μεγαρέων παράλληλα με την υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα εφαρμόσει ενισχυτικά και πρόγραμμα εκπαίδευσης των ωφελουμένων πολιτών (μαθητών κλπ) μέσω του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, για την εφαρμογή του οποίου θα υπάρξει σύντομα λεπτομερής ενημέρωση με πολλαπλά οφέλη».

Να διευκρινιστεί ότι για όσους πολίτες ενδιαφέρονται, έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα:

Μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store
Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης
Μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button