Ο Χορός της Τράτας στα Μέγαρα [2019]

Για ακόμα μια χρονιά αναβίωσε το παραδοσιακό Μεγαρίτικο έθιμο του Χορού της Τράτας, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη του «χορευταρά», την Τρίτη του Πάσχα.

Λαογραφικά συγκροτήματα της πόλης με νέους και νέες, χόρεψαν την παραδοσιακή τράτα, παρουσία πλήθους κόσμου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος​ της πόλης Γρηγόρης Σταμούλης, όπου μίλησε για το πανάρχαιο έθιμο του χορού της Τράτας και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που προέρχονταν από το χώρο της εκκλησίας, της κυβέρνησης, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Γιάννης Γκίνης, ενώ για τους επισκέπτες εκτός Ελλάδος, μίλησε στα αγγλικά για το έθιμο, η Εστέρ Σικέ Μποντέ Μουανγκέ.

Μουσική έπαιξαν οι: Γιάννης Πανταζής και Κώστας Χατζόπουλος (βιολί), Χρήστος Μιχαλάκης (σαντούρι), Δημήτρης Μαυρονάσος (λαούτο) και Σπύρος Στρατούρης (κρουστά), ενώ τραγούδησαν οι Ιωάννα Μουρτζούκου και Κατερίνα Ρήγα.

Φέτος, μετά την λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Γαλιλαίου (Χορευταρά) και τη θεία λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ, το πρωί πραγματοποιήθηκε ο παιδικός χορός, όπου συμμετείχαν παιδιά με «Κατηφένια», «Καπλαμάδες» και «Φούντια» και τα αγόρια με τα «Μεγαρίτικα ποκάμισα» και τις «Φουστανέλλες».

Θέρμη ήταν η ανταπόκριση του κοινού το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια τηρώντας τις παραδόσεις παρακολουθεί με χαρά και ενδιαφέρον.

Για εκτυπώσεις φωτογραφιών και DVD επικοινωνήστε με το MegaraTv στο τηλέφωνο 22960 29863 καθημερινά από τις 9:00 το πρωί ως τις 17:00.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button