Ο Χορός της Τράτας στα Μέγαρα 2018 [video]

Για ακόμα μια χρονιά αναβίωσε το παραδοσιακό Μεγαρικό έθιμο του Χορού της Τράτας, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη «Χορευταρά», την Τρίτη του Πάσχα. Λαογραφικά συγκροτήματα της πόλης με νέους και νέες, χόρεψαν την παραδοσιακή τράτα, παρουσία πλήθους κόσμου. Παράλληλα, για πρώτη φορά φέτος μετά από πολλά χρόνια, την Τρίτη το πρωί, χόρεψαν κορίτσια και αγόρια έως 13 ετών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος​ της πόλης Γρηγόρης Σταμούλης, όπου μίλησε για το πανάρχαιο έθιμο του χορού της Τράτας και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους που προέρχονταν από το χώρο της εκκλησίας, της κυβέρνησης, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Γιάννης Γκίνης, ενώ για τους επισκέπτες εκτός Ελλάδος, μίλησε στα αγγλικά και τα γαλλικά για το έθιμο η Ester Mbond.

Μουσική έπαιξαν οι: Γιάννης Πανταζής και Κώστας Χατζόπουλος (βιολί), Χρήστος Μιχαλάκης (σαντούρι), Δημήτρης Μαυρονάσος (λαούτο), Γιάννης Καλλιάς (ούτι) και Σπύρος Στρατούρης (κρουστά), ενώ τραγούδησαν οι Ευαγγελία Κοντοπούλου, Σπύρος Στρατούρης, Έλενα Μήτσου, Ρένα Χατζοπούλου, Παρασκευή Πανάγου και Εύη Πανάγου.

Θέρμη ήταν η ανταπόκριση του κοινού το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια τηρώντας τις παραδόσεις παρακολουθεί με χαρά και ενδιαφέρον.

Για εκτυπώσεις φωτογραφιών και DVD επικοινωνήστε με το MegaraTv στο τηλέφωνο 22960 29863 καθημερινά από τις 10:00 το πρωί ως τις 16:00.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button