Ο Αθ. Μπούρας συνέβαλε στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε εσπερινό

Μετά από διαρκείς πιέσεις και συνεχείς επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, συνέβαλλε ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Ελευσίνας για την μετατροπή του 2ου ημερήσιου απογευματινού ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) Ελευσίνας – Κελεός σε εσπερινό ΕΠΑΛ Ελευσίνας – Κελεός.

Η σχετική απόφαση της υπουργού Παιδείας πήρε το ΦΕΚ 2379/07.06.2021, τεύχος Β’.
Είναι γνωστό ότι σε όλη τη Δυτική Αττική είναι ανεπτυγμένος ο πρωτογενής τομέας (αλιεία, κτηνοτροφία, γεωργία κ.α) και βέβαια είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, που φιλοξενεί το 40% της Ελληνικής Βιομηχανίας και παραγωγής.
Επομένως, η ύπαρξη επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή είναι αναγκαία, καθώς αποτελεί βασικό εργαλείο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής, όσο και για την επαγγελματική διέξοδο πολλών νέων.

Το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη ίδρυσης ΕΠΑΛ στα Μέγαρα, πράγμα για το οποίο ο κ. Μπούρας θα συνεχίσει να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button