Ο Αρχιμ. Σεραπίων Μιχαλάκης Β Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Ο εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεγάρων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραπίων Μιχαλάκης αναλαμβάνει Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο πατήρ Σεραπίων ήταν μέχρι σήμερα Γραμματέας παρά τω Αρχιγραμματεί και μετά τις σημερινές εκλογές νέων Επισκόπων και Μητροπολιτών, αναλαμβάνει νέα θέση.

(στη φωτογραφία δεξιά ο π. Σεραπίων δίπλα στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο)

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, συγχαίρει τον νέο Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη Σεραπίωνα Μιχαλάκη.

Με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου ο συμπολίτης μας Αρχιμανδρίτης Σεραπίων Μιχαλάκης, τοποθετήθηκε Β΄ Γραμματέας – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου, θέση επίλεκτη και πολύ τιμητική για τον ίδιο, για την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, για την πόλη μας και για το Δήμο Μεγαρέων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Δίκαια η επιβράβευση του Αρχιμανδρίτη, πατρός Σεραπίωνα Μιχαλάκη στο αξίωμα του Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου. Μορφωμένος κληρικός, ικανότατος, σεβαστός στην τοπική Κοινωνία κι αγαπητός στην Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος με πλούσιο, ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο.
Εύχομαι από καρδιάς ο θεός να του δίνει δύναμη να ανταποκριθεί με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, να έχει μία λαμπρή θητεία, υγεία και μακροημέρευση και να τον καμαρώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οι ευχές όλων των συμπολιτών είμαι σίγουρος ότι θα τον συνοδεύουν. Άξιος!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button