Ενέργειες για νερό στο Αλεποχώρι από τον δήμο Μάνδρας

Η ανεπάρκεια πόσιμου νερού στην περιοχή του Αλεποχωρίου αποτελεί ένα πρόβλημα που διογκώθηκε τα τελευταία χρόνια για το οποίο ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας αναζητά κάθε εφικτή λύση. Η λειψυδρία συνδέεται άμεσα με την εξάντληση των αποθεμάτων πόσιμου νερού ενώ το καλοκαίρι, λόγω της τουριστικής κίνησης, οι ανάγκες εκτοξεύονται επιδεινώνοντας το πρόβλημα. Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις, λόγω της εξάντλησης του υδροφόρου ορίζοντα δεν επαρκούν να τροφοδοτήσουν τις δεξαμενές του Δήμου, γεγονός το οποίο ο Δήμος είχε κάνει γνωστό προς κάθε αρμόδια υπηρεσία ήδη από το 2015.

Ταυτόχρονα ο Δήμος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απευθύνθηκε, από το Φθινόπωρο του 2015, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ ζητώντας να κατασκευασθεί αγωγός μεταφοράς νερού από το κοντινότερο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Ωστόσο παρά τις οχλήσεις του Δήμου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση, ούτε καν η σχετική μελέτη, από καμία αρμόδια υπηρεσία.

Παράλληλα, η λύση που είχε βρεθεί με την προμήθεια πόσιμου νερού από ιδιώτη προμηθευτή δεν θα εφαρμοστεί φέτος. Ο μοναδικός προμηθευτής, αν και κλήθηκε από το Δήμο, αδυνατεί να καταθέσει προσφορά και να προχωρήσει στην σύναψη νέας σύμβασης.

Δεδομένων αυτών η δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη, αποφασισμένη να αναζητήσει κάθε δυνατή λύση, ενημέρωσε λεπτομερώς το Δημοτικό Συμβούλιο και απηύθυνε αίτημα για άμεση χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να εγκατασταθεί μονάδα αφαλάτωσης στην περιοχή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Η λύση της αφαλάτωσης, από την οποία θα παράγεται το απαιτούμενο πόσιμο νερό, στην παρούσα φάση κρίνεται ως η μόνη εφικτή που θα έχει και άμεσα αποτελέσματα δεδομένης της δύσκολης αντικειμενικής κατάστασης.

Ο Δήμος ευελπιστεί πως το Υπουργείο θα κατανοήσει την δύσκολη κατάσταση και θα ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα του αλλά και αίτημα όλων των κατοίκων και επισκεπτών του Αλεποχωρίου προχωρώντας σε μία λύση που θα εξασφαλίσει το πολύτιμο αγαθό του νερού.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή εδώ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button