Νέα συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μεγάρων κατά της δημιουργίας Ορυχείων Βωξίτη-Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Νέα ανοικτή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Μεγάρων για το ενδεχόμενο  δημιουργίας Ορυχείων  Βωξίτη στη Μεγαρίδα διοργανώνεται από το Δήμο Μεγαρέων, την προσεχή Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 8.30 το βράδυ,  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός της ανοικτής αυτής συγκέντρωσης είναι η ενημέρωση για το ζήτημα  και οι μέχρι σήμερα εξελίξεις, σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας ορυχείων Βωξίτη και την απειλή, που υφίσταται στην Μεγαρίδα και στην Δυτική Αττική.

Η συγκέντρωση είναι ανοικτή και έχουν προσκληθεί για να παραστούν όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Μεγαρέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου, οι Δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Σαλαμίνας, ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Επιτροπής Αγώνα κ. Γιάννης Μιχάλαρος και τα μέλη αυτής, εκπρόσωποι Οικολογικών Οργανώσεων και όλα τα τοπικά ΜΜΕ (έντυπα και Ηλεκτρονικά).

Με την ευκαιρία αυτής της νέας αγωνιστικής κινητοποίησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής μέχρι να υπάρξει τελική δικαίωση. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ορατοί. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι για δυναμικές αντιδράσεις έτσι ώστε να το αντιληφθούν όλοι ότι στην περιοχή μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια εκείνων που ονειρεύονται ορυχεία Βωξίτη στην περιοχή μας.»

Επιπλέον να σημειωθεί πως οι πολίτες των Μεγάρων καλούνται σε διαδικτυακό ψήφισμα ώστε να αποτραπεί η εξόρυξη βωξίτη στα Γεράνεια Όρη από την εταιρεία «ΔΕΛΦΟΙ‐ΔΙΣΤΟΜΟΝ ΑΜΕ».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button