Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Κ23 η Ελένη Πόλακ

Χθες [14/7/2017], η Ελένη Πόλακ του ΑΟ Μεγάρων αγωνίστηκε στα προκριματικά στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου 2017, όπου και πέρασε στον τελικό.

Στην πρεμιέρα της με το εθνόσημο, η Πόλακ κέρδισε το αρχικό στοίχημα, ξεπερνώντας τα 4,20μ που ήταν το όριο πρόκρισης, παίρνοντας το εισιτήριο του τελικού. Με ατομικό ρεκόρ τα 4,25μ η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη άφησε αρχικά τα 3,70μ από όπου και ξεκίνησε ο αγώνας και στην συνέχεια άφησε και τα 3.85μ. Ξεκινώντας από τα 4.00μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη, συνέχισε στα 4,10μ επίσης επιτυχημένα από την πρώτη προσπάθεια. Από εκεί ξεκίνησε το θρίλερ των 4,15μ και 4,20μ , τα οποία πέρασε με την τρίτη δίνοντας αίσιο τέλος στην κατάληξη.

Η αθλήτρια δήλωσε:

«Βασικά και στα δύο ύψη στα 4.15μ. και στα 4.20μ. μπήκα χαλαρή και στην αρχή φάνηκε ότι δεν τα έχω, λόγω του ότι τα θεωρούσα δεδομένα τόσες φορές που τα έχω περάσει, αλλά τελικά τίποτα δεν είναι δεδομένο! Η αλήθεια είναι ότι στη τρίτη προσπάθεια από τα δύο τελευταία ύψη, αυτό που είπα στον εαυτό μου ήταν δεν γίνεται να μην περάσω τελικό, πρέπει να περάσω και εκεί ήταν που μου έβγαινε η πιο σωστή τεχνική γιατί έμπαινα αποφασισμένη. Πάμε για τον τελικό τώρα πολύ δυνατά και ελπίζουμε στο βάθρο, ελπίζουμε γιατί όλες οι κοπέλες όπως φάνηκε είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Χαρούμενος και ο κόουτς με την επιτυχία της αθλήτριας του μίλησε από την δική του οπτική για τον αγώνα.

«Μας έσκασε λίγο αλλά τα καταφέραμε! Δυσκολεύτηκα να βλέπω τα πατήματα της λόγω του ότι το στρώμα που έκανε τις προσπάθειες, κρυβόταν από αυτό του πρώτου γκρουπ. Ήταν λίγο χαλαρή στην αρχή αλλά μόλις μπήκε αποφασισμένη τα πέρασε. Σίγουρα η πρόκριση βοηθάει τη ψυχολογία της, όπου κατά τη γνώμη μου επιτυχία στον τελικό θα είναι η εξάδα, μακάρι και παραπάνω. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας της, με τις υπόλοιπες κοπέλες να είναι πολύ πιο έμπειρες».

Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέτρα που θα χαρίσουν μετάλλια, βάση των χθεσινών δηλώσεων του Καραγιάννη είναι τα 4.45μ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button