Μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε με επιτυχία

Μια ακόμα εθελοντική αιμοδοσία, η 3η για το 2015, στέφθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκαν έφτασε τις 67 σε διάστημα 5 ωρών.

 

Παράλληλα με τις αιμοληψίες υπήρχε η δυνατότητα ενημέρωσης και εγγραφής στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Δεκάδες συμπολίτες μας εγγράφηκαν δίνοντας δείγμα αίματος ή στοματικού επιχρίσματος. Επίσης, για δεύτερη συνεχή φορά, δόθηκε η δυνατότητα δήλωσης στη γραμματεία, όσων αιμοδοτών επιθυμούν, να είναι υποψήφιοι δότες αιμοπεταλίων.

 

Ο κύκλος των αιμοδοσιών για το 2015 έκλεισε προσθέτοντας 219 μονάδες αίματος στο εθνικό απόθεμα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο αλλά και στόχο προκειμένου να ξεπεραστεί το 2016. Παράλληλα με τη συλλογή αίματος θέτουμε και έναν ακόμα στόχο, να διαδώσουμε την ιδέα της αιμοδοσίας στην κοινωνία και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους, τη διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία και τις παροχές που κάθε φορά μας εξασφαλίζουν, την κ. Τζούλη Πολυκανδρίτη για την πολύωρη παρουσία της προκειμένου να ενημερώσει για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τους αιμοδότες – παλαιούς και νέους – για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας, και τέλος τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση.

 

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 14η αιμοδοσία τον προσεχή χειμώνα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button