Μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς και στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μεγαρέων

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών από την άλλη εβδομάδα καθώς και των Σχολικών μονάδων όλων των Δήμων της χώρας η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, κοινοποίησε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέτρα  Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID – 19, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ετσι λοιπόν έχουν  γίνει γνωστές αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Σχολικές μονάδες και τα Κυλικεία των Σχολείων και ποια συγκεκριμένα μέτρα προστασίας πρέπει να ληφθούν για την αποφυγή της διασποράς του Κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνει ότι είναι δυνατόν και ότι επιβάλλεται για την ορθή τήρηση των μέτρων, ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των μικρών παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Ήδη το προσωπικό έχει ενημερωθεί σχετικά και θα φροντίσει για τα πάντα με ιδιαίτερη προσοχή και ευθύνη.

Θα εφαρμόζονται σχολαστικά οι γενικοί κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής καλό και συχνό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό.

Να τηρούνται οι αποστάσεις τόσο στις αίθουσες όσο και ο συνωστισμός στα διαλείμματα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους υπευθύνους εγγυώνται την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων, των Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών που βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης.

Η χρήση της μάσκας προτείνεται ως μέρος του συνόλου των μέτρων προφύλαξης της δημόσιας Υγείας, όπως η τήρηση αποστάσεων, η υγιεινή των χεριών, η αναπνευστική υγιεινή και ο επαρκής φυσικός αερισμός των κλειστών χώρων. Μάλιστα η σωστή χρήση της μάσκας έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά από τη μετάδοση της λοίμωξης. Είναι γνωστό δε ότι ο Δήμος θα εφοδιάσει όλους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό με μάσκες δωρεάν.»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button