Μετατρέπουν την Πάχη σε αγκυροβόλιο

Την έντονη αντίδραση πολιτών, αντιπολίτευσης, τοπικών φορέων προκαλεί η απόφαση της λιμενικής αρχής Ελευσίνας σύμφωνα με την οποία «επιτρέπει την αγκυροβολία πλοίων νοτιοανατολικά της περιοχής Πάχη Μεγάρων». Η συγκεκριμένη απόφαση αλλάζει το χάρτη της περιοχής και επεκτείνει τη «βιομηχανική ζώνη» ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Ακυρώνει τις προοπτικές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και καταδικάζει για άλλη μία φορά ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την σκληρή αντίδραση του Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το Δήμαρχο ότι «δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αντιδράσει». Μάλιστα όπως επισημαίνει «Στις 11 Μαΐου 2011, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε οργισμένος «Δεν πρόκειται να γίνει το αγκυροβόλιο, πάρτε το χαμπάρι» και προχώρησε όπως επισημαίνει ο κ Σταμούλης σε βαριές κατηγορίες εναντίον του, τονίζοντας ότι κινδυνολογεί και συκοφαντεί.

Έντονα αντέδρασαν και τα μέλη του Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: «Η Δημοτική Αρχή του τόπου διαβεβαίωσε τους πολίτες της Μεγαρίδας και παράλληλα μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι το θέμα έχει παγώσει για τουλάχιστον τρεις μήνες. Η απόφαση όμως αυτή του Λιμεναρχείου (για την οποία φανταζόμαστε φυσικά ότι δεν ρωτήθηκε κανείς στον Δήμο) αποτελεί μια έμπρακτη κίνηση απαξίωσης προς το λόγο και τον ρόλο τόσο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών!»

Η συνέχεια σύμφωνα με τον κ Σταμούλη θα είναι εξίσου καταστροφική καθώς όπως αναφέρει η υποβάθμιση της περιοχής μόλις αρχίζει. συγκεκριμένα τονίζει ότι «Οι αξίες των ακινήτων θα πέσουν κι άλλο, η ποιότητα ζωής θα κατρακυλήσει σε τριτοκοσμικά επίπεδα, αφού έτσι ανοίγει η όρεξη, για να μας φέρουν τα ιχθυοτροφεία και όποια άλλη σαβούρα δεν μπορούν να πάνε σε άλλες περιοχές, όπου αντιδρούν οι διοικήσεις των Δήμων. Με αυτές τις προϋποθέσεις μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε ανάπτυξη της Βαρέας, προσέλευση επισκεπτών, άρα και εισροή χρημάτων».

Ο Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου καλεί τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να κινηθούν για να προασπίσουν τα αυτονόητα.

«Να προασπίσουμε την Πάχη και τις παραλίες της Μεγαρίδας

Να προασπίσουμε την ποιότητα της ζωής μας

Να προασπίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας»!

[Κυριάκος Αργυρόπουλος από atticapress.gr]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button