ΜέΡΑ25 Δ. Αττικής: «Μαζί για τη ρήξη που δεν έγινε ποτέ»

Ακολουθεί δελτίο τύπου του ΜέΡΑ25 Δυτικής Αττικής το οποίο αναφέρει:Η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση, στην Ολιγαρχία, στην Εξάρτηση, στην Υποτέλεια. Η Ρήξη που δεν έγινε ποτέ, είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση που δεν έφυγε ποτέ.

Η εκλογολογία και τα σενάρια εκλογικών συνεργασιών έχουν φέρει στην επιφάνεια το πάγιο αίτημα της συνεργασίας και συστράτευσης όλων όσων ποθούμε την μεγάλη προοδευτική κοινωνική συμμαχία εναντίον του Ολιγαρχικού Κατεστημένου (εσωτερικού και εξωτερικού), και από την άλλη μεριά, τον φόβο της Κυβέρνησης αλλά και των μνημονιακών κομμάτων στο σύνολο τους, απέναντι σε ένα Πρόγραμμα Ρήξης με το Κατεστημένο αυτό.

Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν από τα κόμματα που λένε ότι θέλουν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, τουλάχιστον έναν ειλικρινή διάλογο που να αφήνει ανοιχτή την προοπτική μιας τέτοιας Ανατροπής. Γι’ αυτό εμείς, στο ΜέΡΑ25, μέσω του Γραμματέα μας Γιάνη Βαρουφάκη, έχουμε καλέσει σε έναν έντιμο και ουσιαστικό διάλογο, πριν από τις εκλογές, για το πώς μπορεί να γίνει αυτή.

Με ειλικρινή αγωνία για τα όσα βάρβαρα διαπράττονται καθημερινά από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε καλέσει τα κόμματα (κοινοβουλευτικά ή μη), τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες, να τοποθετηθούν επί των 7+1 πολύ συγκεκριμένων Πολιτικών Τομών (τις οποίες έχουμε θέσει ήδη από τα μέσα Μαΐου στον δημόσιο διάλογο), αλλά ζητάμε αυτό να γίνει μόνο πριν από τις εκλογές, καθώς εμείς συζητάμε μόνο πολιτικά και προγραμματικά και δεν μας ενδιαφέρει το μοίρασμα των θέσεων μετεκλογικά.

Στο πρόσφατό Συνέδριό μας, αποφασίσαμε ρητά ότι: ο όποιος διάλογος περί προοδευτικής διακυβέρνησης θα πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές. Εάν λοιπόν αυτός δεν γίνει προεκλογικά, οι βουλεύτριες και βουλευτές του ΜέΡΑ25 δεσμεύονται να καταψηφίσουν εκ προοιμίου κάθε κυβερνητικό σχήμα, καθώς θεωρούμε προτιμότερο να μην σχηματιστεί καμία κυβέρνηση παρά να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εισάγει νέα αντιλαϊκά μέτρα προς όφελος της ολιγαρχίας και εις βάρος της βιωσιμότητας της κοινωνίας.

Είναι πλέον φανερό (και το βιώσαμε αυτό ως ελληνική κοινωνία στο πετσί μας με τον τραγικότερο τρόπο) πως καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει εντός του μνημονιακού πλαισίου και εντός των δεσμεύσεων των μνημονιακών Κυβερνήσεων στα ολιγαρχικά συμφέροντα, το ευρωιερατείο, τις ΗΠΑ και την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Στο ΜέΡΑ25, λέμε το λογικό και το προφανές: Η Ρήξη είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση, στην Ολιγαρχία, στην Εξάρτηση, στην Υποτέλεια. Η Ρήξη που δεν έγινε ποτέ, είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση που δεν έφυγε ποτέ. Η ιστορία άλλωστε, έχει αποδείξει περίτρανα ότι τους YESMEN δεν τους σέβεται ποτέ κανείς.

Έχουμε λοιπόν καταθέσει στο διάλογο αυτό, ένα Πρόγραμμα Ρήξης με την Ολιγαρχία και τους πολιτικούς υφισταμένους της, αποτελούμενο από τις 7+1 Πολιτικές Τομές (που παραθέτουμε κατωτέρω και τις οποίες κρίνουμε ως αναγκαίες για την χώρα και τον λαό), το οποίο συνιστά το πλαίσιο για να υπάρξει διάλογος, πριν από τις εκλογές, στην κατεύθυνση της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει σήμερα η Μητσοτάκης Α.Ε. και εφάρμοζαν πριν οι μνημονιακοί προκάτοχοί της. Οι συνομιλήτριες και οι συνομιλητές μας θα καταθέσουν τις δικές τους θέσεις, και όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος (ακόμα και με διαφωνία), κάθε συγκροτημένη πρόταση που θα λάβουμε θα τεθεί σε καθολική εσωτερική ψηφοφορία των μελών μας.

Πρόκειται για μία έντιμη και καθαρή πρόταση: Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση επί αρχών, πολιτικών και δράσεων, αλλά μόνο προ των εκλογών. Μετά από μια εκλογική αναμέτρηση είναι αδύνατον εντός των τριήμερων που προβλέπει το Σύνταγμα, να λάβει χώρα σοβαρή συζήτηση για προοδευτικό συνεκτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Η οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια αυτών των τριήμερων, μόνο στη «μοιρασιά Υπουργείων» μπορεί να εστιάσει, κάτι που προφανώς δεν μας αφορά γιατί το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα που ιδρύθηκε και υπάρχει «Για τους Ανθρώπους – Όχι για τα Αξιώματα».

Οι «7+1 Τομές του ΜέΡΑ25» για μία κοινή προοδευτική προγραμματική συμφωνία:

1. Ηλεκτρικό Ρεύμα: Άμεση Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας (που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ), και Επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ.

2. Ακρίβεια και Φόροι: Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του Κατώτατου Μισθού. Μείωση ΦΠΑ: από 24% 15%, από 13% 6%, και για λιπάσματα, βιβλία και πολιτιστικά αγαθά από 6% 0%. Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων, κούρεμα χρεών και δανείων, και μείωση της φορολογίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

3. Προστασία της Στέγης: Άμεση κατάργηση του προγράμματος «Ηρακλή» και των Πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας δίκαιης Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων. Ίδρυση νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.

4. Πράσινη Ενέργεια: Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός. Παράλληλα, γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα: Κάθε Στέγη ένα Φωτοβολταϊκό | Ανεμογεννήτριες στην Θάλασσα | Η Ελλάδα Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής & Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.

5. Κοινωνικοποίηση της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, και της ενημέρωσης, με την χάραξη της πολιτικής τους αλλά και τον έλεγχο αυτών, μέσω των ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικά Συμβούλια Κληρωτών και
Εκλεγμένων Πολιτών).

6. Ανάκτηση Δημοκρατικού ελέγχου και Εθνικής κυριαρχίας στο Κράτος και στην δημόσια περιουσία. ΑΑΔΕ, ΕΛΣΤΑΤ, Υπερταμείο, ΤΧΣ, περνούν στο ελληνικό κράτος (από την τρόικα), και κοινωνικοποιούνται κι αυτά.

7. Ανάκτηση δημοκρατικής κυριαρχίας στις συναλλαγές: Ένταξη Υπερταμείου, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ κλπ, στη νέα Αναπτυξιακή-Αγροτική Τράπεζα και Δημιουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα» (δωρεάν δημόσιο σύστημα ψηφιακών πληρωμών ανεξάρτητο από τις τράπεζες), με μετεξέλιξή του αμέσως σε εθνικό νομισματικό σύστημα σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρανομήσει και πάλι κλείνοντάς μας τις τράπεζες.

+1 Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική. Χωρίς συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα, και με βάση το Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων που έχει ως στόχο μια Αδέσμευτη, Ανεξάρτητη Ευρώπη που θα προωθεί την παγκόσμια ειρήνη σε έναν κόσμο χωρίς στρατιωτικά μπλοκ. Αυτό σημαίνει να πάψουν η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη, ολόκληρη η ελληνική επικράτεια, να είναι ορμητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button