Με Σύμμαχο τον Ήλιο

Με Σύμμαχο τον Ήλιο

Νέα ιστοσελίδα – Έπιπλο μουστάκας

Κάθε γυναίκα θέλει να αποκτήσει ένα όμορφο μαύρισμα! Το καλοκαίρι ήρθε και επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να μαυρίσουμε χωρίς τη βοήθεια του solarium και άλλων τεχνητών μέσων. Εδώ όμως εμφανίζονται κάποια ερωτήματα… «Πώς να διαλέξω το σωστό αντηλιακό» ή «Τι δείκτη προστασίας (SPF) χρειάζεται το δέρμα μου;»

Σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που είχε διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Michigan, οι επιβλαβείς επιπτώσεις των υπεριωδών ακτίνων έχουν αυξηθεί κατά 3,5% τα τελευταία 10 χρόνια. Συνεπώς η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη για κάθε δέρμα έτσι ώστε να αποφευχθεί ο καρκίνος του δέρματος (μελάνωμα) και η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Ηλιοθεραπεία με μέτρο

♦ Στην ετικέτα των αντηλιακών υπάρχει ο δείκτης προστασίας (SPF). Όσο πιο υψηλός είναι ο SPF, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που προσφέρεται. Ας διαλέξουμε λοιπόν τον κατάλληλο δείκτη προστασίας, με τη βοήθεια των παρακάτω δεδομένων:

• Επιδερμίδα που καίγεται πολύ εύκολα και σπάνια μαυρίζει: Δείκτης 20 έως 30

• Επιδερμίδα που καίγεται πολύ εύκολα και μαυρίζει ελάχιστα: Δείκτης 10 έως 20

• Επιδερμίδα που καίγεται μέτρια και μαυρίζει σταδιακά: Δείκτης 8 έως 12

• Επιδερμίδα που καίγεται ελάχιστα και μαυρίζει γρήγορα: Δείκτης 4 έως 8

• Επιδερμίδα που σπάνια καίγεται και μαυρίζει πολύ: Δείκτης 2 έως 4

♦ Επαναλαμβάνουμε τη χρήση του αντηλιακού μετά το σκούπισμα με πετσέτα και στα παιδιά μετά από παιχνίδι ή άσκηση,ακόμα και αν βρισκόμαστε κάτω από ομπρέλα.

♦ Φοράμε το αντηλιακό 30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο και αποφεύγουμε τις ώρες 10 π.μ έως τις 4 μ.μ όπου η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εντονότερη.

♦ Στα παιδιά προτιμάμε πάντοτε υψηλότερο δείκτη προστασίας και δεν ξεχνάμε ποτέ το καπέλο, τα γυαλιά ηλίου καθώς και ένα λευκό δροσερό μπλουζάκι σε περίπτωση που το παιδί θέλει να παίξει μακρυά από την ομπρέλα.

♦ Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο λάδι μαυρίσματος για γρηγορότερο και εντονότερο μαύρισμα,καλό θα ήταν να έχουμε τοποθετήσει το αντηλιακό γαλάκτωμα στο δέρμα και από πάνω να απλώσουμε το λάδι μαυρίσματος.  Απαραίτητο είναι και το αντηλιακό στο πρόσωπο ακόμα και αν δεν πρόκειται να πάμε στην παραλία.

♦ Σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος, τα πρώτα συμπτώματα είναι συνήθως ερυθρότητα, πόνος και κάποιες φορές κνησμός. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε κάποιο σκιερό και δροσερό μέρος και να τοποθετήσουμε στη περιοχή του εγκαύματος μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό και κάποιες καταπραϋντικές ουσίες για άμεση ανακούφιση.

Ιωάννης Μήτσος – Μαθήματα Μηχανολογίας – άρθρα

Related posts