Αλλαγές στην πίστα των Μεγάρων

Μεταμορφώνεται η μοναδική πίστα σε Αθηναϊκό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες! Τι θα γίνει;
Συνηθίσατε την πίστα των Μεγάρων και τώρα ξύνετε αγκώνα σε κάθε track day; Σύντομα μάλλον θα πρέπει να την… ξαναμάθετε, καθώς όπως όλα δείχνουν, η πίστα αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, ήδη είναι σε εξέλιξη εργασίες που θα μεταβάλλουν την πίστα και προφανώς, θα αλλάξουν τα οδηγικά δεδομένα εντός της.

Πιο συγκεκριμένα, ελληνικό ρεπορτάζ συναδέλφων μας αναφέρει ότι καταργείται η στροφή Κ4, στην θέση της οποίας θα προστεθεί επιπλέον απόσταση ασφάλτου. Αντί λοιπόν της γνωστής, παρατεταμένης δεξιάς που κλείνει και ακολουθούσε την γρήγορη αριστερή Κ3, λέγεται ότι θα κατασκευαστεί μια παρατεταμένη δεξιά στροφή, η οποία τελικά θα οδηγεί σε S-ακι υψηλής ταχύτητας πριν την ευθεία. Με αυτά τα νέα δεδομένα, θα αλλάξουν βέβαια και οι ονομασίες των στροφών καθώς η νέα δεξιά που θα ονομαστεί Κ4 (αν όχι και Κ5, αν έχει διπλό άπεξ) κα οδηγεί σε δύο στροφές Κ5 και Κ6, με την μέχρι τώρα γνωστή Κ6 μετά την ευθεία να ονομάζεται Κ7 ή Κ8, ανάλογα με την μορφή της νέας δεξιάς.

Ακόμα, γνωστοποιείται ότι ο ασφαλτοτάπητας της πίστας θα υποστεί επισκευές όπου χρειάζεται, παράλληλα με το νέο κομμάτι. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα σημαίνει βέβαια, ότι εξολοκλήρου νέα θα είναι η άσφαλτος μόνο στο νέο κομμάτι και στην «παλιά» πίστα, θα ξαναστρωθούν μόνο οι γραμμές. Σαφώς κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο, αν και δεν κρύβουμε την θέση μας ότι μία εξολοκλήρου ασφαλτόστρωση της πίστας θα ήταν το ιδανικό σενάριο, ειδικά τώρα που τα track days είναι τόσο συχνά και τόσο ασφυκτικά γεμάτα με αναβάτες.

Πως λοιπόν θα είναι η νέα πίστα; Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες και φυσικά, περιμένουμε και το άνοιγμα του σιρκουί μετά το τέλος των εργασιών, για να πάρουμε την πρώτη γεύση και επίσημα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button