Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση ΔΣ του Β.Ε.Π. στο ΕΠΑΛ Μεγάρων στη μνήμη του προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, της οικογένειας του εκλιπόντος Προέδρου, εκπαιδευτικών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για το μήνα Φεβρουάριο 2023, στη μνήμη του προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατό του, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Μεγάρων.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου του Β.Ε.Π. αναφέρεται: Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προσφέρθηκε τεχνολογικός εξοπλισμός για το εργαστήριο Η/Υ του ΕΠΑΛ Μεγάρων, που παραλήφθηκε από τον Δ/ντή του ΕΠΑΛ, κ. Ιωάννη Θεοδοσίου, και απονεμήθηκαν έπαινοι στους μαθητές των Τμημάτων Μηχανολόγων, Β’ και Γ’ τάξης και στους μαθητές του Τμήματος Οχημάτων Γ’ τάξης για την επιλογή τους να ακολουθήσουν την Τεχνική Εκπαίδευση.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος προέδρου και την ανθρωπιά που τον διέκρινε και αναφέρθηκε στην προσφορά του στο επιχειρείν και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καθώς και στην πρωτοβουλία και τους αγώνες του να αναδειχθεί και αναβαθμιστεί η Τεχνική Εκπαίδευση, υπενθυμίζοντας ακόμη μια φορά τα λόγια του Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι «Η Τεχνική Εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης».

Συνεχάρη τους καθηγητές του ΕΠΑΛ και απευθυνόμενος στους μαθητές, τόνισε, «η τεχνική εκπαίδευση θα είναι το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον για εσάς τους ίδιους, τις επιχειρήσεις, που απαιτούν εξειδικευμένους τεχνίτες, αλλά και την οικονομία γενικότερα».

Για την προσωπικότητα του αειμνήστου προέδρου ΒΕΠ, τη συνεργασία που είχαν μαζί του, όπου δραστηριοποιήθηκε, επιχειρηματικότητα, Επιμελητήριο, Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε κοινωνικά θέματα, αναφέρθηκαν οι κ.κ.:
Ιωάννης Θεοδοσίου, Δ/ντής του ΕΠΑΛ Μεγάρων, Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής, Γρηγόρης Σταμούλης, Δήμαρχος Μεγάρων, Ευάγγελος Λιάσκος, Βουλευτής Ν.Δ. Αττικής, Αγαθάγγελος Σερέπας, εκπρόσωπος ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν Γραμματέας της Κ.Ε.Ε.Ε., Βασίλης Αποστολόπουλος, Δ/ντής Κ.Ε.Ε.Ε., Ιωαννης Παγκράτης, Πρόεδρος ΠΟΕΒΥ, Χρήστος Βασίλαινας, Πρόεδρος των συνεργείων των Μεγάρων, Αντώνης Υψηλάντης Υποψήφιος Βουλευτής Δυτ.Αττικής ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Μαργέτης, Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων,Δήμητρα Νάστου, Β’ Αντ/δρος ΒΕΠ, Γιώργος Παπαθανασίου, Οικον. Επόπτης ΒΕΠ, Δημήτριος Φανουργάκης, Υπεύθυνος ΓΕΜΗ ΒΕΠ, οι Σύμβουλοι του Επιμελητηρίου, Αντιγόνη Λιόση, Ελένη Μπρέγιαννη, Νικόλαος Μπεθάνης, Γεράσιμος Μιχαλάκης, Ματθαίος Μιχάλαρος, Δημήτριος Σαμιωτάκης, και ο Δ/ντής Β.Ε.Π., Μιχάλης Γιάγκας.

Τους επαίνους στους μαθητές απένειμαν ο Πρόεδρος ΒΕΠ, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου. Εκ μέρους της οικογένειας, ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση μνήμης του εκλιπόντος, ο γιός του Γιάννης Μιχάλαρος. Αφιερωματικό βίντεο, στο οποίο παρουσιάστηκε, όσο αυτό ήταν δυνατόν, η πορεία και η δράση του Ανδριανού Μιχάλαρου, στην προσπάθειά του για την ανάδειξη και αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, προβλήθηκε πριν λάβουν τον λόγο οι ομιλητές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη καθηγητές του ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ και συμπολίτες του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η επί σειρά ετών Συνεργάτης/ Σύμβουλος του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου και Σύμβουλος του νυν Προέδρου Β.Ε.Π., κα Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button