«Με 2 ματιές»: Ημερολόγιο – Λεύκωμα που εκδόθηκε από τον «Ηρόδωρο»

Το ημερολόγιο – λεύκωμα «Με 2 ματιές» εξέδωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, με πρωτεργάτη τον κ. Μιλτιάδη Κατρακούλη όπου είχε την σύλληψη της ιδέας αλλά και την αποκλειστική επιμέλειά του.

Με αυτή του την ιδέα «ξεκλειδώνει το μπαούλο» με τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων της ιστορικής πόλης των Μεγάρων, όπως μοναδικά απεικονίζεται στους πίνακες των Μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων και των ξένων περιηγητών.

Κάνοντας χρήση της συλλογής παραδοσιακών στολών του κ. Σπύρου Μπερδελή μας μας προσφέρει ένα «ταξίδι στο χρόνο» με «2 Ματιές» συνδέοντας το χθες με το σήμερα μέσα από σύγχρονες φωτογραφικές αποτυπώσεις από σύγχρονες κοπέλες της πόλης μας, ύστερα από 6 μήνες επίμονης, επίπονης και μεθοδικής προσπάθειας.

Το μοναδικό αυτό ημερολόγιο – λεύκωμα μπόρεσαν να το προμηθευτούν όσοι επισκέφθηκαν την «Μεγάρων Γη» σε ένα πανέμορφο πραγματικά περίπτερο που στολίστηκε με φωτογραφίες που εκτυπώθηκαν και παραχωρήθηκαν δωρεά από τον κ. Αγγ. Βασίλαινα και τον ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης και τον κ. Τάσο Πανταζή για την παραχώρηση του περιπτέρου και την βοήθειά του στο να στηθεί μια μικρή υπαίθρια πινακοθήκη.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κοσμόπουλος, βουλευτές της περιφέρειάς μας επισκέφθηκαν το περίπτερο, θαύμασαν αυτή τη μικρή πινακοθήκη και τους ευχαριστούμε.

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Γιάννα Ρήγα ανέφερε τα εξής «Συγχαρητήρια στον πολυτάλαντο κ. Κατρακούλη για την συγκέντρωση όλων των στοιχείων και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε να βάλω ένα μικρό πετραδάκι σε μια εξαιρετική δουλειά με στόχο της διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Δήμου μας. Θερμά ευχαριστούμε και όλους τους συμπολίτες μας μικρούς και μεγάλους που ντύθηκαν με όλες αυτές τις ανεκτίμητες παραδοσιακές στολές αλλά και τον Αντιπρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Νικ. Νικόλιζα για την πολύτιμη βοήθειά του.

Το ημερολόγιο – λεύκωμα θα συνεχίσει να διατίθεται από τα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών σε γραφική ύλη για τις κατασκευές των παιδιών του συλλόγου ΑΜΕΑ Μεγάρων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button