Με 16.79μ ο Ανδρέας Πανταζής σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο

Έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας πραγματοποίησε, σήμερα, ο Ανδρέας Πανταζής σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης. Στην Καρλσρούη ο 22χρονος άλτης συνδύασε την εξαιρετική του παρουσία με την καλύτερη φετινή επίδοση στο τριπλούν.

Ο Πανταζής κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα της σειράς Indoor Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με άλμα 16.79μ. (στην τρίτη του προσπάθεια) και βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, η οποία ήταν το 16.76μ. του Αμερικανού, Ντόναλντ Σκοτ.

Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του, με 16,73 μ. στην πρώτη προσπάθεια ήταν άκυρος στην δεύτερη, σημείωσε 16,45 μ. στην τέταρτη, ενώ επέλεξε να αφήσει την πέμπτη προκειμένου να είναι φρέσκος για το έκτο και τελευταίο άλμα, στο οποίο ήταν άκυρος.

Ο 22χρονος άλτης πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον κλειστό, αφού είχε 16,26 μ., την δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το 16,86 μ. που είναι το ρεκόρ του στον ανοιχτό. Επίσης, «έπιασε» στην τρίτη θέση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, τον τεχνικό διευθυντή εθνικών ομάδων, Χρήστο Μελέτογλου κι όπως αναφέραμε έγινε ο κορυφαίος άλτης για φέτος στον κόσμο.

Ο Πανταζής θα επιδιώξει να συνεχίσει τους αγώνες του στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να συμμετάσχει και στις εγχώριες διοργανώσεις. Με τη σημερινή του εμφάνιση έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Δεύτερος πίσω από τον Πανταζή ήταν ο Ναζίμ Μπαμπάεβ (Αζερμπαιτζάν) με 16,76 μ. και τρίτος ο Γερμανός, Μαξ Χες με 16,73 μέτρα.
Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε κι ο Νίκος Ανδρικόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την έβδομη θέση με άλμα στα 16,24 μ., επίδοση αρκετά κοντά στο ατομικό του, 16,39 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε ένα ακόμη έγκυρο στα 15,85 μέτρα.

πηγή

Παρόμοια άρθρα

Back to top button