Οι βασικοί πυλώνες για να προχωρήσουμε «Μαζί με Όραμα»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κλεάνθη Βαρελά για το δήμο Μεγαρέων.

Από τις 26 Μαρτίου μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο, στην τελική ευθεία που θα μας οδηγήσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εξαιρετικά κρίσιμες αφού η επόμενη διοίκηση του Δήμου μας θα κληθεί ν’ ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και τις προκλήσεις του νέου νόμου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».
Ο νόμος αυτός φέρνει ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης που θα βασίζεται στις ευρύτερες συνεργασίες για τη λήψη αποφάσεων. Ο νέος δήμαρχος επιβάλλεται να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, συναινετικός, με σεβασμό στον πολίτη και στην αντιπολίτευση.

Ο συνδυασμός μας «Μαζί με Όραμα» μπορεί να κάνει πράξη το διαφορετικό ύφος και ήθος που, με την εφαρμογή των ρεαλιστικών προτάσεων του, θα οδηγήσει το δήμο μας στις πρώτες θέσεις των αναπτυσσόμενων δήμων της χώρας μας.

Τρεις κύριοι πυλώνες στους οποίους θα στηριχτούμε για να γίνει το όραμα μας πράξη είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Στον τομέα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ είναι επιτακτική ανάγκη όλοι να νιώσουν τη βεβαιότητα ότι η σωματική τους ακεραιότητα και οι περιουσίες τους δεν κινδυνεύουν από παραβατικά και εγκληματικά στοιχεία. Η επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας σε κάθε πολίτη κάθε γωνιάς του δήμου είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Αυτό θα επιτευχθεί με άμεσες ενέργειες που σκοπό θα έχουν την γρήγορη επιστροφή στους ομαλούς ρυθμούς ζωής, αλλά και με ενέργειες που θα χτίσουν σταδιακά μια κοινωνία που θα προστατεύεται και θα περιφρουρείται συνεχώς. Μια κοινωνία που νιώθει ασφαλής μπορεί να προοδεύσει και να μεγαλουργήσει ανεξάρτητα από την γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Ο τομέας της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ αφορά τον καθένα που ζει και αναπνέει στο δήμο μας. Δυστυχώς προσφέρεται για μικροπολιτική από αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν φήμη και να συνδεθούν με έργα εξαπατώντας το λαό. Η λάμπα, η λακκούβα και τα σκουπίδια είναι απλές καθημερινές και πάγιες υποχρεώσεις και δεν θα πρέπει να προβάλλονται ως κορυφαίο έργο. Ο Δήμος μας διαθέτει τις κατάλληλες υπηρεσίες που με το σωστό συντονισμό είναι ικανές να φέρουν σε πέρας κάθε τακτική τους υποχρέωση. Στόχος μας ως διοίκηση είναι ο επανασχεδιασμός της πολιτικής που αφορά την καθημερινότητα μέσα από έργα που θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες. Ο 21ος αιώνας είναι η εποχή του αυτοματισμού και των καινοτομιών. Μπορούμε να αλλάξουμε τις πόλεις μας αν αλλάξουμε νοοτροπία. Αν αποκτήσουμε όραμα και σκεφτούμε πως το αύριο είναι εδώ και μας περιμένει.

Ο τομέας της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ περιλαμβάνει πολλά σκέλη. Υπάρχει όμως ένας κοινός παρανομαστής που λέγεται «αξιοποίηση πλούτου». Έχουμε την τύχη και την χαρά να ζούμε σε μια περιοχή με οροσειρές, παραλίες και σπάνιες φυσικές ομορφιές. Σε μια περιοχή με γεωγραφικά προνόμια, σημαντικό κόμβο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα για χάρη εθνικών σχεδίων υποχωρήσαμε και δεχτήκαμε δραστηριότητες που επιβάρυναν την καθημερινότητα μας και άλλαξαν το βιοτικό μας επίπεδο προς το χειρότερο. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις ορέξεις των κακών για τον τόπο μας επενδυτών. Ήρθε η ώρα να κάνουμε μια νέα αρχή φέρνοντας τις επενδύσεις που εμείς θέλουμε και αρμόζουν στην μακραίωνη ιστορία μας, στο μέλλον που μας αξίζει και οραματιζόμαστε. Με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε τον φυσικό μας πλούτο για να προσελκύσουμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης. Εμείς γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή. Μένει να την αναδείξουμε και να την προβάλουμε και σε αυτούς που δεν ζουν εδώ.

Σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα του συνδυασμού μας. Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά, να συζητήσουμε, να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα και το όραμά μας, αλλά και να απαντήσουμε σε όποιες ερωτήσεις – απορίες έχετε.
Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο το δικό μας όσο και των επόμενων γενεών έφθασε και ο καθένας με την ψήφο του αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.
Ζητάμε να μας δώσετε την ευκαιρία. Ζητάμε να μας εμπιστευθείτε. Δεσμευόμαστε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Εκ του γραφείου τύπου
«Μαζί με Όραμα»
Δημοτικός Συνδυασμός για το δήμο Μεγαρέων
Υποψήφιος Δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς

Παρόμοια άρθρα

Back to top button