Μαζί με Όραμα: «Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες της περιοχής μας και συμμετέχουμε ενεργά για την επίλυση των προβλημάτων τους»

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Κινέτα» με επικεφαλής τον Κλεάνθη Βαρελά αφορά στο θέμα των αγροτών των Μεγάρων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου διεξήχθη εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Διέξοδοι και μέλλον στην αγροτική παραγωγή της Αττικής» την οποία διοργάνωσαν οι συνεταιρισμοί και οι σύλλογοι αγροτών και πτηνοτρόφων της περιοχής των Μεγάρων και ο αγροτικός σύλλογος Μαραθώνα. Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων, την βοήθεια που πρέπει να δοθεί από την πολιτεία ώστε να μειωθεί το υψηλό κόστος ενέργειας που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα όπως και το κόστος κίνησης των οχημάτων και των αγροτικών μηχανημάτων που αφορά τα καύσιμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς στην τοποθέτησή του τάχθηκε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και τόνισε ότι θα κάνει από την πλευρά του κάθε ενέργεια που απαιτείται για να στηρίξει τον αγώνα τους. Τόνισε δε ότι στο πρόσφατο παρελθόν πρώτος έδωσε την μεγάλη μάχη ώστε να επιτευχθεί η μείωση των δημοτικών τελών των αγροτών από 2,35 ευρώ το τ.μ. σε 0,10 ευρω το τ.μ.. Επίσης στις προτάσεις που κατέθεσε ήταν ο δήμος ως εταίρος της Δημοτικής επιχείρησης παραγωγής οργανοχυμικών λιπασμάτων Μεγάρων να έρθει σε συμφωνία με τον ιδιώτη που συμμετέχει στην επιχείρηση ώστε να μειωθεί η τιμή των λιπασμάτων που παρασκευάζει η επιχείρηση για τους αγρότες της περιοχής μας.

Σε συνέχεια των ενεργειών του συνδυασμού μας για την στήριξη του αγροτικού και πτηνοτροφικού τομέα ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Κλεάνθης Βαρελάς συναντήθηκε την Τρίτη 1η Μαρτίου με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα. Εκεί μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Δάλλα και εκπροσώπους του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεγάρων έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κλάδο και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα του καταθέσουν υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα των αγροτών.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» από την πρώτη στιγμή στέκεται δίπλα στους αγρότες της περιοχής μας και συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση τους με στόχο την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button