Κυριακή 10 Ιουνίου: Θεατρική παράσταση από το 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων

Η θεατρική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την κωμωδία: «Ο δε ανήρ να φοβήται τη γυναίκα», που θα πραγματοποιηθεί στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Τσιριγώτη, οι χορογραφίες της Κλεοπάτρας Σκαλιαράκη και η βοήθεια στην σκηνοθεσία της Παναγιώτας Εξαπηχίδου.

Υπόθεση

Σε πολλά θέματα οι άντρες και οι γυναίκες είναι από άλλο πλανήτη και καλό είναι να γνωρίζουμε αυτές τις διαφορές τους για να μπορούμε να πορευόμαστε αρμονικά στον κοινό μας πλανήτη. Το έργο, με όπλο τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, καταπιάνεται με όλους τους πιθανούς λόγους στους οποίους μπορεί να οφείλονται αυτές οι διαφορές:
α)στις διαφορές της ανατομίας των εγκεφάλων μας
β) στην κυτταρική μνήμη που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά
γ) στα έμφυλα στερεότυπα.

Θα παρακολουθήσετε μερικά τρανταχτά παραδείγματα διαφορετικότητας των δύο φύλων. Η βασική ιδέα που διατρέχει όλο το έργο είναι η εξής: το ίδιο γεγονός ή το ίδιο πρόβλημα βιώνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα δύο φύλα.

Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, από τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα και τους πρωτόγονους ανθρώπους των σπηλαίων και φτάνοντας μέχρι τα σύγχρονα ζευγάρια της εποχής μας, αποδεικνύεται ότι οι διαφορετικότητες είναι ανθεκτικές και αντέχουν στον χρόνο.

Το ζητούμενο είναι η ισότητα και όχι η εξομοίωση των φύλων. Τα δυο φύλα δεν χρειάζεται να είναι ίδια για να είναι ίσα: αυτό είναι το μήνυμα του έργου. Με το έργο αυτό φιλοδοξούμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στις μεταξύ μας διαφορετικότητες που δίνουν λίγη χρυσόσκονη και μαγεία στον κόσμο μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button