Κοσμόπουλος: Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις για την επαρχιακή οδό Μεγάρων Αλεποχωρίου

Κατόπιν απόφασης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και πρωτοβουλίας του αντιπεριφερειάρχη Λ. Κοσμόπουλου ξεκινά η αναγκαστική απαλλοτρίωση για το έργο κατασκευής νέας χάραξης ορεινού τμήματος επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου από την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λ. Κοσμόπουλος: «Το πρώτο βήμα για το μεγάλο έργο
νέας χάραξης του δρόμου Αλεποχωρίου, έγινε».

Με γνώμονα την εκτέλεση έργων υποδομής στη Δυτική Αττική, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής έλαβε απόφαση για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή νέας χάραξης βελτίωσης της Επαρχιακής οδού από Μέγαρα μέχρι Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα)», με προϋπολογισμό 3.606.259 προϋπολογισμού.

Ξεκινούν οι απαλλοτριώσεις για ένα σημαντικό έργο, που πρόκειται να εξασφαλίσει την οδική ασφάλεια στην περιοχή, την τουριστική ανάπτυξη, την ασφαλή σύνδεση των Περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου.

Η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αφορά συνολική έκταση 312.439,84 τ.μ., εκ των οποίων 78.498,19 τ.μ. είναι ιδιωτικές εκτάσεις και 233.941,65 τ.μ. είναι δημόσιες.

Το έργο για το οποίο αποφασίστηκαν οι απαλλοτριώσεις είναι η βελτίωση της υφισταμένης οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στο τμήμα από τη Χ.Ι. 12+821,61 έως 19+885,43 (το τμήμα έως τη Χ.Θ. 12+81 είναι ήδη κατασκευασμένο).

Η επαρχιακή οδός Μεγάρων –Αλεποχωρίου ξεκινά από το βόρειο άκρο της πόλης των Μεγάρων και αποτελεί τον κύριο επαρχιακό οδικό άξονα σύνδεσης Σαρωνικού και Κορινθιακού κόλπου και σε συνδυασμό με την παραλιακή οδό Αλεποχώρι προς Σχίνο, εξασφαλίζεται η σύνδεση Αττικής και Πελοποννήσου.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε:

«Ξεκινά η διαδικασία των απαλλοτριώσεων για το ορεινό τμήμα του δρόμου Αλεποχωρίου, ένα έργο του οποίου η μελέτη είχε ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, ώστε άμεσα, με την πρώτη δυνατότητα να το χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο για την ασφάλεια και τον τουρισμό στην περιοχή μας. Η βελτίωση της επαρχιακής οδού και η νέα χάραξη έχει ήδη δείξει, στο πρώτο μέρος, που χρησιμοποιείται ήδη από τους πολίτες τη μεγάλη σημασία του έργου, στην οδική ασφάλεια όσο και την προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Αττική στις παραλίες του Αλεποχωρίου και της Ψάθας. Προχωράμε βήμα-βήμα για μεγάλα έργα στη Δυτική Αττική».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button