Κοπή πίτας για τη ΝΕΜ στο «Αλέκος Σάλτας»

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέκος Σάλτας». Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η ομάδα για την άνοδο της στη Γ Εθνική.
Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Κοπή πίτας του Συλλόγου μας στο κατάμεστο «Αλέκος Σάλτας».
Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η κοπή της πίτας μας.

Οφειλόμενη διευκρίνιση!

Σύσσωμη η οικογένεια της ΝΕΜ, δια του προέδρου της κ.Αθανασίου Ζάλη, ζητάει συγγνώμη από την Πρόεδρο του Ηροδώρου & μεγάλη φίλη του Συλλόγου κ. Ιωάννα Ρήγα για την αμέλεια μας να μην φτάσει η πρόσκληση για την εκδήλωση στα χέρια της.Γνωρίζουμε ότι η Γιάννα δεν παρεξηγεί & δεν το εξέλαβε αρνητικά, ωστόσο εμείς αισθανόμαστε πολύ άσχημα, που η παράλειψή μας μας στέρησε την παρουσία της.
Γιάννα συγγνώμη & θα ανταποδώσουμε!

Χαιρετισμός Προέδρου κατά την κοπή της πίτας Σάββατο 23/2/2019

Προσφωνήσεις…
Έχουν περάσει αισίως κοντά στα 20 χρόνια, που με την βοήθεια όλων σας προεδρεύω στο Δ/Σ της ΝΕΜ. Όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τους κατά καιρούς συνεργάτες μου πάντοτε προσπαθούσαμε να πράττουμε το καλύτερο δυνατόν για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της αγαπημένης μας ομάδας. Άλλες φορές επιτυγχάναμε, άλλες αποτυγχάναμε, αλλά πάντοτε την επόμενη μέρα στέκαμε ενωμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουμε την καινούργια προσπάθεια, τον καινούργιο στόχο για το καλό της ΝΕΜ, του Αθλητισμού και της πόλης μας.
Σήμερα όμως, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αυτό το κομμάτι της ζωής μου, η δεύτερη οικογένειά μου βρίσκεται στο απόγειο της. Η Αντρική μας ομάδα, επιτέλους για πρώτη φορά στην ιστορία, για ομάδα ολόκληρου του Δήμου μας, όχι μόνο πέτυχε να αγωνίζεται σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας αλλά πρωταγωνιστεί και σ’ αυτό και διατηρεί μάλιστα και αυξημένες ελπίδες, του χρόνου να αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική! Ποιος θα το περίμενε ότι μέσα σε λίγα χρόνια η ΝΕΜ θα κατάφερνε να συγκαταλέγεται στις ανερχόμενες δυνάμεις του Ελληνικού μπάσκετ και ότι σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζεται να υπολογίζεται ως τέτοια. Είναι αντικειμενικά τεράστια εξέλιξη για την ομάδα μας αλλά και τιμή για την πόλη μας και τον Δήμο μας. Επίσης, είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής για τον τόπο μας, που τόσο πολύ ανάγκη την έχει. Γι’ αυτό Δήμαρχέ μας, από αυτό εδώ το βήμα, σας παρακαλώ θερμά για ακόμη μία φορά, να σκύψουμε όλοι μαζί στο «γηπεδικό» πρόβλημα και να του δώσουμε μια μόνιμη λύση. Μια λύση, που θα καλύπτει την τόσο άξια ομάδα μας αλλά και την ίδια την πόλη μας. Άλλωστε, έχετε ήδη δεσμευθεί γι’ αυτό και όλοι στην οικογένεια της ΝΕΜ αναμένουμε με μεγάλη αγωνία τις ενέργειές σας.
Δεν είναι όμως μόνο η Αντρική Ομάδα μας, που μας κάνει να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια, αλλά και η Υποδειγματική Σχολή Καλαθοσφαίρισης, που προ διετίας ιδρύσαμε, αντικαθιστώντας την έως τότε Ακαδημία μας. Τολμήσαμε, παρά τις αντιρρήσεις, και ανανεώσαμε την παρηκμασμένη και σχεδόν φυτοζωούσα τότε Ακαδημία, δίδοντας ζωή στον Αθλητισμό της πόλης μας και απαριθμώντας σήμερα, που σας μιλώ, πάνω από 300 ενεργά μέλη. Η ενέργεια αυτή, όπως ασφαλώς κατανοείτε, στοιχίζει ακριβά και σε χρόνο και σε χρήμα, ωστόσο δεν πέρασε ποτέ απ’ το μυαλό μας να την ανακόψουμε …γιατί ακριβώς αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε… όπως χαρακτηριστικά λέει και το μότο μας. Δηλαδή, στο επίκεντρο της Διοίκησής μας είναι το παιδί και η οικογένεια και αυτό δεν θ’ αλλάξει ποτέ.
Στο Σχολείο μας σήμερα διδάσκουν 10 εγνωσμένης αξίας επαγγελματίες προπονητές Καλαθοσφαίρισης, με τίτλους και περγαμηνές σε πανελλήνιο επίπεδο, υπό την Τεχνική Διεύθυνση του coach Μπαστούνη. Διατηρούμε Τμήματα Αρρένων και Θηλέων, για κάθε ηλικία γέννησης, από το 2013 έως και τους Εφήβους μας και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία ομάδα στην Ελλάδα όσον αφορά στον επαγγελματισμό και την αγωνιστική συνέπειά μας. Ήδη, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για τέτοιου είδους εγχειρήματα, οι πρώτες αγωνιστικές επιτυχίες διαφαίνονται και δεν θα ήταν υπερβολικό να πω ότι ευελπιστούμε να πανηγυρίσουμε ανόδους και σε αυτά τα τμήματα.
Αλλά και σε ατομικό επίπεδο έχουμε σημαντικές διακρίσεις, αφού αθλητές μας είναι πλέον μέλη των ομάδων της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και του Αναπτυξιακού της Ε.Ο.Κ. και δεν κρύβω την αισιοδοξία μου ότι σύντομα από το πρόγραμμά μας θα βγει αθλητής ή αθλήτρια που θα στελεχώσει ακόμα και Εθνική Ομάδα, κάτι που έχει να γίνει από την καλή μας φίλη και σημερινή Πρόεδρο του Ηροδώρου, την Γιάννα τη Ρήγα.
Όμως δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που έγιναν τεράστια βήματα προόδου. Δημιουργήσαμε εκ του μηδενός το Εμπορικό Τμήμα του Συλλόγου, που κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα και το αναθέσαμε στον «πιστό στρατιώτη» της ΝΕΜ, τον Τάσο τον Μωραΐτη, που δεν είναι υπερβολή να πω ότι το απογείωσε κυριολεκτικά. Επίσης, δημιουργήσαμε και το Επικοινωνιακό Τμήμα της ΝΕΜ, που εμπεριέχει το Γραφείο Τύπου, το Διαδίκτυο και όλα τα συναφή και το αναθέσαμε κι αυτό σε ένα δικό μας παιδί, που έχει τις ανάλογες σπουδές, τον Παναγιώτη τον Μουστάκα με εξαιρετικά αποτελέσματα και σ’ αυτόν τον τομέα.
Θα ολοκληρώσω τον σύντομο χαιρετισμό μου μοιράζοντας μαζί σας την προσωπική αγωνία μου να επιτύχει η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δ/Σ για την επανεκκίνηση του ιστορικού για τον Σύλλογό μας τμήματος του πινγκ-πονγκ. Αναθέσαμε στον coach Κουλουριώτη την άμεση αυτή προτεραιότητά μας και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να την στηρίξουμε ελπίζοντας και με αυτό τον τρόπο να σταθούμε άξιοι συνεχιστές του Ιδρυτή του Οργανισμού μας και μεγάλου «αθλητάνθρωπου» για τα Μέγαρα, του Αλκιβιάδη Μπεναρδή.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button