Κλειστός και επικίνδυνος ο δρόμος της Ψάθας

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, μεγάλος όγκος βράχων έχει αποκολληθεί από το κυρίως σώμα του κάθετου αβεστολιθικού βράχου του δρόμου της Ψάθας.

Οι βράχοι, οι πέτρες και το χώμα έχουν καλύψει το οδόστρωμα στο σημείο αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστεί αδύνατη η διέλευση των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα. Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας έχει απαγορεύσει την διέλευση με ειδική σήμανση και εμπόδια.

Ακόμα και μετά τον καθαρισμό του δρόμου, το σημείο παραμένει πολύ επικίνδυνο. Ο δρόμος που ανήκει το συγκεκριμένο κομμάτι, ενώνει το Αλεποχώρι με την παραλία της Ψάθας και κατ’ επέκταση με το Πόρτο Γερμενό και τα Βίλλια. Πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που υπάρχει έντονη επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο και γνωστό στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Πέρσι και κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση συμβαίνουν κατολισθήσεις στον γνωστό επιβλητικό βράχο της Ψάθας.
Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα, για να προληφθούν περαιτέρω κατολισθήσεις πριν γίνει κάποιο ατύχημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, που έγινε στις 3/10/2018 για το συμβάν:

“Κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων του 3ημέρου 28-30 Σεπτεμβρίου 2018, λόγω κατολισθήσεων, κατακλίσθηκε με βράχους, που κατακρημνίσθηκαν από τα πρανή η παραλιακή οδός Ψάθας – Αλεποχωρίου, για άλλη μία φορά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας έλεγξαν ξανά τα μέτρα απαγόρευσης της διέλευσης από το δρόμο (εμπόδια και οδοσήμανση με την οποία ενημερώνονται οι πολίτες για την απαγόρευση διέλευσης) διότι όπως έχει αρχικά επισημανθεί προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Παράλληλα η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία ζητείται η άμεση έναρξη εργασιών αποκατάστασης της πρόσβασης στην Ψάθα από το Αλεποχώρι και κατ’ επέκταση από την Αθήνα με την επισήμανση ότι όσο το πρόβλημα παραμένει, πέραν των κινδύνων για την ανθρώπινη ζωή, επιφέρει καταστροφικές συνέπειες και στην οικονομική ζωή του τόπου. .

Είναι ένα έργο άκρως απαραίτητο για την ασφαλή πρόσβαση στην Ψάθα αλλά και το Πόρτο Γερμενό, με δεδομένο ότι και η πρόσβαση μέσω ΠΕΟΑΘ έχει καταστεί ιδιαίτερα προβληματική, καθώς η ΠΕΟΑΘ κλείνει μετά από κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο.

Μετά το πρόσφατο συμβάν και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα γίνεται πλέον σε όλους αντιληπτό ότι είναι άκρως επείγουσα η ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση του προβλήματος εκ μέρους της Πολιτείας, που είναι και η μοναδική αρμόδια να αντιμετωπίσει ένα τόσο σύνθετο έργο.

Ο Δήμος θα επιμείνει σε αυτή την κατεύθυνση με όλες του τις δυνάμεις.”

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button