Κλεάνθης Βαρελάς: «Η υποβάθμιση του τόπου μας δεν έχει τελειωμό»

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», Κλεάνθη Βαρελά για τον όγκο των απορριμμάτων που έχουν πεταχτεί στα ανενεργά λατομεία Ρούσση:

Έπειτα από καταγγελίες πολιτών ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς βρέθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στα ανενεργά λατομεία Ρούσση, στη νότια πλευρά της πόλης των Μεγάρων. Δυστυχώς, οι καταγγελίες των πολιτών αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά βάσιμες. Ένας τεράστιος όγκος σκουπιδιών έχει εναποτεθεί εκεί παράνομα από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Μεγαρέων, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Σε σχετική ερώτηση για τον ίδιο χώρο και τον ίδιο λόγο, στις 9 Οκτωβρίου 2019, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος επέρριψε τις ευθύνες σε ιδιώτες εργολάβους. 

Τι έχει να απαντήσει σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα απορριμματοφόρα του Δήμου; Όλα μοιάζουν σαν ένα προμελετημένο «έγκλημα» με τους ογκώδεις βράχους που σφράγιζαν την είσοδο του λατομείου να μετακινήθηκαν για να περάσουν τα οχήματα του Δήμου, τα απορρίμματα να τοποθετήθηκαν – κρύφτηκαν επιμελώς πίσω από μπάζα και χώματα και ύστερα οι βράχοι να επανατοποθετήθηκαν για να μην κινηθούν υποψίες. 

Θέματα τόσο σημαντικά που αφορούν την εξασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και κατ επέκταση της υγείας του καθενός από εμάς δεν πρέπει να «θάβονται» πίσω από μπάζα και αμμόλοφους. Βρισκόμαστε στο έτος 2020 και τα σκουπίδια θα έπρεπε να μην τίθενται καν ως θέμα συζήτησης. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button