Παράπονα κατοίκων για τα σκουπίδια σε Κινέτα και Αλεποχώρι

Συνεχίζονται τα παράπονα των κατοίκων και των παραθεριστών στην Κινέτα και το Αλεποχώρι για τα σκουπίδια που συσσωρεύονται τόσο στις παραλιακές όσο και στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Οικιακά απορρίμματα, ογκώδη αντικείμενα όπως άχρηστα έπιπλα και μπάζα, κλαδέματα και χόρτα συσσωρεύονται εντός κι εκτός κάδων.

Ο μεγάλος όγκος σκουπιδιών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω, προκαλεί έντονη δυσοσμία, αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία ενώ χαλάει τη δημόσια εικόνα των περιοχών, σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη χρονιά το πρόβλημα των σκουπιδιών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με την αποκομιδή να είναι ανεπαρκή.

Ο Σύλλογος Ακτή Αλεποχωρίου κάνει έκκληση σε μόνιμους και μη κατοίκους να μην κλαδεύουν έως τέλος Οκτωβρίου που είναι και η λήξη της αντιπυρικής περιόδου καθώς είναι δύσκολη από τον δήμο η αποκομιδή των κλαδιών ενώ επισημαίνει να μη γίνεται ρίψη σκουπιδιών στις παράνομες χωματερές.

Παρότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός, με συνεχείς αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες από μεριάς του Δήμου Μεγαρέων, αποκομιδής των απορριμμάτων, οι κάτοικοι ζητούν να καθοριστούν οι μέρες συγκομιδής, να αυξηθεί η συχνότητα καθώς και να τοποθετηθούν περισσότεροι κάδοι.

Αλεποχώρι


Κινέτα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button