ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: «Με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο για τον κορωνοϊό»

Σχεδόν 1500 δημότες παρακολούθησαν το σεμινάριο «Κορωνοϊός: Πανδημία και εμβολιασμός»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ υπό την αιγίδα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) , με θέμα «ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ», το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021.
Η δράση αυτή είχε σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού. Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς το παρακολουθήσαν σχεδόν 1500 συμπολίτες μας.

Τον δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησε ο προέδρος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνος της Δημόσιας Υγείας κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας ο οποίος δήλωσε «Το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Μεγάρων έχοντας ως σκοπό την προστασία της δημοσίας υγείας των συμπολιτών μας συνδιοργάνωσε με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Ε.ΠΝ.ΕΛ διαδικτυακό σεμινάριο για τον εμβολιασμό έναντι του κορονωϊού. Το συμπέρασμα είναι πως ο εμβολιασμός αποτελεί τον πλέον ασφαλή και ενδεδειγμένο τρόπο για να πάρουμε την ζωή μας πίσω».

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Ελευθέριος Παπαλευθέρης, ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, ο οποίος δήλωσε ότι «ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία και η ελπίδα για μερική ή ολική επιστροφή στην κανονικότητα».

Η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος κ. Τσικρικά Σταματία δήλωσε πως «για κάθε βήμα μικρό ή μεγάλο που χρειάζεται σε αυτή τη ζωή το κυριότερο είναι μια καθαρή ανάσα. Μια ανάσα γεμάτη ζωή, πνοή, έμπνευση και δημιουργία απαλλαγμένη από τα μελανά σημεία του κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος Μεγαρέων υπό την αιγίδα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Ε.ΠΝ. ΕΛ. συνδιοργάνωσε ένα διαδικτυακού τύπου webinar με κύριο γνώμονα τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και την προαγωγή και προστασία της δημοσίας υγείας μέσω του πολυπόθητου ανοσιακού τείχους που προσφέρει ο εμβολιασμός στις ευάλωτες ομάδες και στο γενικό πληθυσμό».

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, εκ μέρους του μέλους του Δ.Σ. της κ. Δέρβα Αγησιλάου, θα ήθελε να στείλει θερμές ευχαριστίες τόσο στον κ. δήμαρχο όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του δήμου Μεγαρέων, καθώς και στους συναδέλφους κκ. Καράμπελα Κωνσταντίνο οφθαλμίατρο και Παπαλευθέρη Ελευθέριο πνευμονολόγο για την εξαιρετική διοργάνωση, καθώς και για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο του webinar που διενεργήθη στις 20/3/21 με θέμα τον εμβολιασμό έναντι του νέου κορωνοϊού.

Ευχαριστίες, επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τόσο στην τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη του δήμου, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ευχόμαστε στο μέλλον να παρουσιαστούν ευκαιρίες για παρόμοιες και τόσο υψηλού επιπέδου επιστημονικές εκδηλώσεις.
Η Ε.ΠΝ.ΕΛ. θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button