ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων: Δράση για την πρόληψη της οστεοπόρωσης

Πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση που υλοποίησε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων για την πρόληψη και την προστασία της δημόσιας υγείας, εχθές Τετάρτη 15 Ιουλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων.

Πάνω από 100 άτομα εξετάστηκαν συνολικά για μέτρηση οστικής πυκνότητας με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος και στη συνέχεια έγινε ανάλυση των αποτελεσμάτων από τον ορθοπεδικό ιατρό Μουστάκα Κωνσταντίνο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την ευθύνη και τον συντονισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υπευθύνου για τη Δημόσια Υγεία, ιατρού Κωνσταντίνου Καράμπελα, του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ, του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Μεγαρέων, με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και με τη στήριξη του ιατρού ορθοπεδικού Κωνσταντίνου Μουστάκα.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με  το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Μεγαρέων το οποίο διευθύνεται από τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου & Υπεύθυνο σε θέματα Δημόσιας Υγείας κ. Κων/νο Καράμπελα και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργάνωσαν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς ο κόσμος από τις περιοχές αυτές προσήλθε για να εξεταστεί. 

Στις 15  Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 100 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κ. Μουστάκα Κων/νο, ορθοπεδικό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν. 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον, με σκοπό την θωράκιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των δημοτών μας.

Η κ. Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι χαρά μας που συμπράττουμε μαζί με το Σύλλογο της Πεταλούδας σε τέτοιες αξιόλογες δράσεις όπως αυτή. Είναι κύρια προτεραιότητά μας η προαγωγή της υγείας όλων των δημοτών και συγχαίρουμε το Δήμο Μεγαρέων για τη σημαντική αυτή εκδήλωση προληπτικού ελέγχου της οστικής πυκνότητας, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της αξίας της προληπτικής εξέτασης».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button